aA
Lenkijos premjeras Jerzy Buzekas (Ježis Buzekas) nustebino ne tik savo šalies, bet ir užsienio politikus. Pirmadienį Varšuvoje pritaręs, kad realiausia Lenkijos įstojimo į ES data būtų 2004 metų sausio 1 diena, nuvykęs į Briuselį antradienį sakė, jog Lenkija bus pasirengusi įstoti į ES 2003 sausio 1 dieną.
Europos Sąjunga
"Dar pirmadienį buvo viskas aišku: Lenkija susitaikė su tuo, jog nepavyks baigti derybų dėl narystės ES iki numatyto termino, todėl reikės metams nukelti stojimo datą, ir apie tai Lenkijos premjeras turėjo pasakyti Europos Komisijos pirmininkui Romano Prodi (Romanui Prodžiui).

Tačiau antradienį J.Buzekas pareiškė, jog Lenkijos Europos integracijos pirmininko Jaceko Saryuszo-Wolskio (Jaceko Sarijušo-Volskio) tvirtinimas, kad įstojimo į ES datą reikia metams atidėti, yra "nedidelis nesusipratimas", - rašo Lenkijos laikraštis "Zycie".

Jo nuomone, "grįžimas prie pirmosios priėmimo į ES datos yra nesuprantamas ir juokingas", nes "Briuselyje visi, kas netingi, tvirtina, jog Lenkija ES nare geriausiu atveju gali tapti 2004 arba 2005 metais". Lenkijos premjero pareiškimą sukritikavo visi žinomi Lenkijos politikai - tiek esantys valdžioje ministrai, tiek opozicija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.