aA
Tarp 30 tūkst. lenkų piligrimų, šią savaitę vykstančių į Romą dalyvauti specialiose popiežiaus Jono Pauliaus II aukojamose mišiose, yra premjeras Jerzy Buzekas (Ježis Buzekas) ir 3 prezidento posto spalio 8-osios rinkimuose sieksiantys politikai.
Piligriminė kelionė sutampa su Katalikų Bažnyčios Šventųjų metų minėjimu ir, pasak Lenkijos vyskupų konferencijos sekretoriaus Piotro Liberos, yra sumanyta kaip specialus Lenkijos, jos patriotizmo bei atsidavimo Dievui ženklas.

Piligrimai iš visos Lenkijos turizmo agentūrų autobusais į Romą pradėjo vykti praėjusią savaitę. Ketvirtadienį visi jie susirinks Šv. Petro aikštėje dalyvauti popiežiaus aukojamose rytinėse mišiose ir vakarinėse pamaldose.

Populiarus prezidentas A. Kwasniewskis save yra pavadinęs nekrikščioniu, todėl buvo kaltinamas noru susikrauti politinį kapitalą iš šios kelionės į Romą. Pats prezidentas tokius kaltinimus neigia.

"Senas krikščionybės tradicijas turinčios valstybės, kurioje gyvena daugiausia katalikai, vadovas turėtų tas kelias valandas pabūti Šv. Petro aikštėje", sekmadienį šalies radijui "Zet" sakė A. Kwasniewskis.

Vykti į nacionalinę piligriminę kelionę praėjusią vasarą pakvietė Lenkijos vyskupai. Tai didžiausia lenkų piligrimystė į Vatikaną nuo 1978 metų, kai popiežiumi Jonu Pauliumi II tapo Krokuvos kardinolas Karolis Wojtyla (Karolis Voitila).

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.