aA
Kauno apygardos teismas antradienį pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje 27 -erių metų Aušra Dalinskienė kaltinama 1999 metų pavasarį organizavusi savo vyro nužudymą ir dviem vyrams už tai sumokėjusi tūkstantį litų.
Šis nusikaltimas, prabilus vienam iš nusikaltimo dalyvių, išaiškintas praėjus daugiau nei metams. Ginto Dalinsko (gim.1970 m.) nužudymu taip pat kaltinami 21-erių metų Mindaugas Stirbys, 32-ejų metų Romas Baranauskas ir 34-erių metų Kęstutis Degutis.

Alytuje su vyru Gintu gyvenusi kaltinamoji 1999 metų kovo 20 dieną išviliojo vyrą iš namų. Prienų rajone esančiame miške, netoli Stakliškių gyvenvietės, jį užpuolė M.Stirbys ir R.Baranauskas. Smaugiamas ir mušamas lazdomis vyriškis mirė vietoje. Egzekuciją stebėjo A.Dalinskienė.

Po to nužudytojo kūnas buvo įkeltas į automobilio "VAZ 21011" bagažinę ir vakare nuvežtas į mišką. Ten apipiltas benzinu ir padegtas. Visa ketveriukė po nužudymo ir degindami miške lavoną girtavo.

Kaltinamieji pripažino, kad nužudytojo kišenėse rado kiek daugiau negu 2 litus bei pasiėmė kai kuriuos jo daiktus: laikrodį, telefono kortelę bei batus. Pagrobtų daiktų vertė - 147 litai.

Sudegintą lavoną M.Stirbys ir jau teistas R.Baranauskas, pravarde Čigonas, miške užkasė. Po mėnesio, nusprendus geriau paslėpti įkalčius, vėl atvykusi ketveriukė iškasė kūno likučius ir pervežė į giliau į mišką. Lavono likučiai vėl buvo apipilti benzinu ir padegti.

Po nužudymo A.Dalinksienė M.Stirbiui ir R.Baranauskui sumokėjo tūkstantį litų. Dar vėliau moteris jiems perdavė 400 litų, prašydama sunaikinti laišką, kuriuo ji kvietė atvykti ir nužudyti savo vyrą.

Nagrinėjant bylą teisme, A.Dalinskienė neigė organizavusi nužudymą. Savo kaltę neigia ir nusikaltime dalyvavęs K.Degutis. Vyriškis teigė, kad moteris skundėsi vyro mušama ir ieškojo, kas galėtų jį nužudyti.

Kaltinamuosius M.Stirbį ir R.Baranauską sieja giminystės ryšiai, jie yra antrosios eilės pusbroliai. M.Stirbys kurį laiką draugavo su A.Dalinskienės seserimi. Tyrimo metu nustatyta, kad A.Dalinskienė važiavo į Klaipėdą ir ten M.Stirbio prašė surasti, kas galėtų nužudyti jos vyrą.

Nusikaltimo metu K.Degutis savo automobiliu vežiojo kompaniją ir vėliau - lavoną. Pats jis teigia, kad bijojo kitų vyrų, todėl dalyvavo nusikaltime. Nusikaltimas buvo išaiškintas praėjus daugiau nei metams, kai Prienų rajone gyvenantis K.Degutis išsipasakojo aplinkinių kaimų gyventojams.

Nužudytojo kūno likučius pareigūnai rado praėjus beveik pusantrų metų po nužudymo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.