aA
Kompanija "Gateway" atrado klaidą kompiuteriuose, naudojančiuose 1 GHz dažnio "Athlon" procesorius su "Thunderbird" lustu ir ieško problemos sprendimo būdų.
"Gateway" atstovų teigimu, klaida atrasta praėjusią savaitę bandant kompiuterius. Dėl jos kompiuteriai visiškai sustoja. Kai kurie kompiuteriai su tokiais 1 GHz procesoriais jau parduoti vartotojams. Problema kilo tik kai kuriuose kompiuteriuose laboratorijoje ir kol kas negauta vartotojų nusiskundimų dėl šio defekto.

Manoma, kad pats lustas nėra nepatikimo veikimo priežastis. Problemos esmė slypi kompiuterių komponentuose arba visos sistemos rinkinyje.

"Gateway" sustabdė kompiuterių su 1 GHz "Thunderbird" lustą naudojančiais procesoriais pardavimą iki liepos 10. Vietoje jų "Gateway" pardavinėja kompiuterius su standartiniu 1 GHz "Athlon" procesoriumi. Naujieji kompiuteriai kainuoja nuo 2799 JAV dolerių (apie 11200 litų) kaip ir "Thunderbird" kompiuteriai. "Thunderbird" lustą turintys "Athlon" pranašesni už paprastus "Athlon" procesorius. Palyginus testų duomenis "Athlon" su "Thunderbird" lustu darbo sparta lenkia paprastus "Athlon"

"Gateway" atstovo nuomone, problemos priežastis tikriausiai slypi motininėje plokštėje arba elektros tiekimo sistemoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.