aA
Dauguma Kaliningrado srities gyventojų pageidauja geresnio statuso Kaliningrado sričiai. Tai rodo Kaliningrado sociologijos centro šių metų gegužės 7-10 dienomis surengtos apklausos duomenys.
Apklausoje dalyvavusiems 1000 žmonių nuo 18 metų ir vyresnių buvo pateikta keletas klausimų, tarp jų ir toks: "Koks Kaliningrado srities statusas geriausiai atitiktų jos gyventojų interesus?"

8 proc. apklaustųjų pasisakė už nepriklausomą respubliką ne Rusijos sudėtyje; 35 proc. mano, kad "sritis turi likti Rusijos sudėtyje, bet gauti ypatingą statusą, įtvirtintą Rusijos Konstitucijoje".

Dar 26 proc. nuomone, sritis turi gauti daugiau ekonominių teisių, nekeisdama savo politinio statuso, 9 proc. respondentų sritį prilygino kitiems Rusijos regionams, o dar tiek pat tenkina dabartinis statusas.

Taigi, kaip praneša laikraštis "Kaliningradskaja pravda", kurios užsakymu buvo atlikta apklausa, 70 proc. apklaustųjų pasisakė už platesnes regiono teises. Laikraščio užsakymu buvo pasidomėta ir tuo, kaip gyventojai pasitiki vietos politikais.

Daugiausia balsų surinko Kaliningrado meras - juo pasitiki 50 roc. apklaustųjų, nepasitiki - 19 proc. Srities gubernatoriaus atitinkami rodikliai - 49 proc. ir 21 proc. Srities Dūmos pirmininku pasitiki 27 proc. respondentų, nepasitiki - 24 proc.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.