aA
Latvijos ekonominės policijos darbuotojai sulaikė du Italijos piliečius, kurie, pasinaudodami padirbtais pasais ir kitais dokumentais, atidarė kelias sąskaitas Latvijos bankuose, per kurias perėjo mažiausiai 3 mln. dolerių.
Bills
Abu sulaikytieji buvo įregistravę kompanijas, kurių iš tikrųjų nėra, pranešė BNS policijos sekretorius spaudai buvo Kristas Leiškalnis.

Abu italai turėjo šį savo "verslą" Latvijoje nuo praėjusių metų vidurio. Latvijos policija iškėlė bylą jau kovo 12 dieną, bet italai sulaikyti tik gegužės 18-ąją: vienas nusikaltimo vietoje, kitas namie.

Kokiuose bankuose buvo atidarytos sąskaitos ir kiek jų buvo, policija kol kas neskelbia. Ji taip pat tardymo sumetimais atsisako pranešti, ar tai galima kvalifikuoti kaip pinigų plovimą, sakė K.Leiškalnis.

Susisiekus su Italijos teisėsaugos institucijomis paaiškėjo, kad sulaikytiesiems Italijoje iškelta baudžiamoji byla dėl komercinio sukčiavimo. Policija aiškinasi bylos aplinkybes ir iš kur atsirado pinigų sąskaitose.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, Rygoje, trijų bankų atstovybėje, sulaikyti 46 metų Paolas B., ir 45 metų Ernestas S. Pas sulaikytuose policininkai rado 250 tūkst. dolerių, tris įvairių šalių pasus su neatitinkančiais tikrovės duomenimis, kelių neapmokestinamųjų kompanijų registracijos dokumentus su įregistravimo antspaudais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.