aA
Vakar naktį Ukmergės r., Atkočių kaime, per konfliktą, kilusį tarp vietos ir iš miesto atvykusių jaunuolių, buvo mirtinai sužalotas Ukmergės 6-osios vidurinės mokyklos vienuoliktokas 17 metų Deividas Vaitkūnas.
Dar du miestiečiai - 17 metų Mindaugas Neura ir 39 metų Robertas Jovaiša - gydomi ligoninėje. Policija sulaikė keturis šios egzekucijos dalyvius.

Įvykį tiriantys pareigūnai dar aiškinasi, kaip trys ukmergiškiai atsidūrė Atkočių kaime. Manoma, kad nukentėjusieji galėjo dalyvauti gretimame Krivių kaime vykusiose vestuvėse. Vidurnaktį trijulė atvažiavo į Atkočių kaimo barą, vėliau čia ir įvyko tragiškai pasibaigęs konfliktas.

Sulaikyti keturi vietos gyventojai tvirtina, kad ukmergiškiai elgėsi agresyviai - išdaužė automobilio "Ford Siera" langą ir grasino peiliu. Todėl buvo nutarta juos pamokyti.

Pareigūnai aiškinasi, kiek vietinių galėjo dalyvauti šiose muštynėse. Neaišku, kiek laiko truko egzekucija, mat apie ją sužinota tik anksti rytą, kai apie 6 val. policijai paskambinęs žmogus pranešė, kad prie kelio Ukmergė-Kėdainiai esančioje autobusų stotelėje "Krivių kryžkelė" guli negyvas jaunuolis.

Nurodytoje vietoje pareigūnai rado du jaunuolius. Vienam jų medikai jau negalėjo padėti. Kas nužudytasis, paaiškėjo vėliau. Skubios medikų pagalbos prireikė antrajam netoli stotelės rastam jaunuoliui. Paaiškėjo, kad tai kartu su D.Vaitkūnu tą naktį į Atkočių kaimo barą užsukęs bendraamžis M.Neura.

Į medikus kreipęsis R.Jovaiša nieko apie bendrakeleivių likimą nežinojo. Jis tvirtino, kad kilus muštynėms sugebėjo pasprukti ir kelias valandas klaidžiojo miške. Įtariamieji Atkočių kaimo gyventojai - 22 metų G.I., 24 metų G.M., 30 metų S.M. - ir gretimo Gintarų kaimo gyventojas 32 metų K.V. kol kas sulaikyti dviem paroms. Vėliau Ukmergės prokuratūra nuspręs, ar kreipsis į teismą dėl sankcijos kaimiečiams.