aA
Vasarą čečėnai kovotojai numato pradėti platų minų karą Čečėnijos teritorijoje. Tai sužinota iš vaizdo įrašo, kuriame įrašytas kovotojų vado Šamilio Bsajevo kreipimasis į kitą vadą Chamzatą Gelajevą. Įrašo, kuris buvo perimtas per specialiąją operaciją, iššifruotą tekstą pirmadienį ITAR-TASS-ui perdavė Rusijos prezidento padėjėjo Sergejaus Jastržembskio aparatas.
Sprogdinimus mes vykdėme mūsų mirtininkų dėka. Bet turime problemų su minomis: kai kurias iš jų perkame arba darome patys. Veikia penkios minų gamybos laboratorijos. Dėl nepatikimai pagamintų minų per pastaruosius 3-4 mėnesius žuvo 10-15 modžahedų, pažymi Š.Basajevas.

Buvo išsiuntinėtos instrukcijos, kad minavimo metu toje vietoje būtų ne daugiau kaip du žmonės. Kartais suveikdavo detonatoriai, ir žmonės žūdavo. Dabar mes mėginame pašalinti visus šiuos trūkumus, kad nebūtų nuostolių. Gegužės pabaigoje numatome didelę programą, manau, kad jūs mus paremsite. Dabar mes intensyviai medžiojami, todėl negalime kalbėtis telefonais.

Telefonai iš karto slopinami, be to, neturime didelių galimybių judėti. Nepaisant to, numatome darbus ir vasarai. Modžahedus reikia išmokyti sprogdinti, ir čia taip pat reikalinga jūsų pagalba, nurodo kovotojų vadas.

Daug modžahedų pateko į Rusijos pajėgų rankas minavimo metu. Pagrindinė problema, kad neturiu vielos, kuri reikalinga minoms sprogdinti, sako Š.Basajevas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.