aA
Uždariusi 15 derybinių skyrių, Lietuva pasivijo anksčiau derybas dėl narystės Europos Sąjungoje pradėjusias šalis ir pasiekė Čekijos ir Lenkijos pažangos derybose lygį, teigiama Vyriausybės spaudos tarnybos išplatintame pranešime.
EU
Vyriausiojo derybininko Petro Auštrevičiaus teigimu, vyriausiųjų derybininkų susitikimo Briuselyje metu buvo labai gerai įvertinta Lietuvos pažanga derybose.

Lietuva uždarė du derybinius skyrius – Laisvas prekių judėjimas bei Įmonių teisė ir atidarė du naujus skyrius – Mokesčiai ir Finansinė kontrolė. Lietuva iš viso yra atidariusi 25 derybinius skyrius. Anot P. Auštrevičiaus, skirtumas tarp Lietuvos ir derybas anksčiau pradėjusių šalių kandidačių mažėja ir nebėra esminis.

Laisvas prekių judėjimas yra svarbus skyrius vartotojams ir gamintojams. Dėl laisvo prekių judėjimo, įstojus į ES, atsiranda galimybė be kliūčių eksportuoti ir importuoti prekes. Šiame derybiniame skyriuje Lietuva pasiekė 3 metų pereinamąjį laikotarpį vaistų gamintojams, per kurį galima bus pasirengti Europos Sąjungos reikalavimams, taikomiems vaistų registracijos bylų dokumentacijai atnaujinti.

Artimiausiu metu Lietuva sieks baigti derybas muitų, transporto, konkurencijos, mokesčių ir finansinės kontrolės srityse. Lietuva derybas dėl narystės Europos Sąjungoje pradėjo 2000 metais ir siekia jas baigti 2002 metais. Siekiama, kad 2004 metais Lietuva būtų pasirengusi vykdyti narystės ES įsipareigojimus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.