aA
Prie valstybės sienos su Kaliningrado sritimi savaitgalį pasieniečiai aptiko į metalinę kelio užtvarą įsirėžusį "Ford Sierra" automobilį, kuriuo buvo gabenta daugiau kaip 5 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.
Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Pagėgių užkardos patrulis ties Pagėgių savivaldybės Bitėnų kaimu, kaimo kelyje, maždaug už 400 metrų nuo Nemuno, aptiko kontrabandininkų paliktą lengvąjį automobilį.

Pasak VSAT pranešimo, į metalinių vamzdžių kelio pertvarą atsitrenkusio automobilio salone ir bagažinėje pasieniečiai aptiko 5100 pakelių rusiškų kontrabandinių cigarečių "Kameja", "Prima Stoličnaja", "EBPO" ir "Kosmos".

Avarijos metu buvo apgadintas "Ford Sierra" variklio dangtis ir buferis. Automobilis ir kontrabandinės cigaretės saugomi Pagėgių rinktinėje.

Pasieniečiai jau nustatė automobilio "Ford Sierra" savininką. Pirminiais duomenimis, šiuo automobiliu jau anksčiau pagal įgaliojimą naudojosi kiti asmenys. Dabar nustatinėjama, kas vairavo "Ford Sierra". Vyksta tyrimas.

Pasienio pareigūnai neabejoja, kad kontrabandiniai tabako gaminiai iš Kaliningrado srities į Lietuvą atplukdyti Nemunu, nes visas krovinys yra sandariai supakuotas į kartotines dėžes, apvyniotas lipnia juostele.

Tai jau antras per savaitę atvejis Rusijos pasienyje, kai cigaretes gabenantys kontrabandininkai nesuvaldo automobilių ir patiria avarijas.

Praėjusį antradienį tos pačios rinktinės pasieniečiai patikrinimui stabdė automobilį "Opel Ascona", kurio vairuotojas, bandydamas pasprukti, nesuvaldė automobilio, kuris rėžėsi į medį. Vairuotojas sugebėjo pasislėpti miške.

Smarkiai aplamdytame "Opel Ascona" VSAT pareigūnai aptiko 9620 pakelių rusiškų cigarečių. Šiemet Lietuvos pasieniečiai sulaikė 78 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, iš jų pasienyje su Rusija sulaikyta 68 tūkst. pakelių.

Žemesnės klasės cigarečių be filtro pakelis Kaliningrado srityje kainuoja apie 35 centus. Kontrabanda atgabentas į Lietuvą pasienio kaimuose jis parduodamas už 60 centų. Cigarečių su filtru pakelis Rusijoje kainuoja 60 centų, kontrabanda atgabentas į Lietuvą - litą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.