aA
Netolimoje ateityje narystei Europos Sąjungoje (ES) pasirengs apie 10 valstybių, sekmadienį sakė Prancūzijos Europos reikalų ministras Pierre'as Moscovici (Pjeras Moskovisis), citavęs Europos Komisijos (EK) ataskaitas.
EU
Daugiausia galimybių turi Vengrija, Slovėnija, Estija ir Kipras, prancūzų radijui RMC sakė P.Moscovici. Tačiau Kipro priėmimas kelia tam tikrų problemų, nes ši Viduržemio jūros sala yra padalyta.

Manoma, kad tarp pirmųjų naujų narių taip pat bus Lenkija bei Čekija, tačiau P.Moscovici sakė, kad Lenkijai dar reikia įvykdyti kai kurias rimtas reformas. Paklaustas, ar ES numatė pirmojo plėtros etapo datą, P.Moscovici sakė, kad tai įvyks iki 2004 metų Europos Parlamento rinkimų.

Tarp 12 oficialių kandidačių taip pat yra Slovakija, Bulgarija, Rumunija, Lietuva ir Latvija. Kandidatė yra ir Turkija, tačiau derybos dėl jos narystės negali prasidėti, kol ši šalis nepažengs į priekį vykdydama politines bei ekonomines reformas ir užtikrindama žmogaus teisų apsaugą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.