aA
Jau prieš kelias savaites atsisakėte įpročio gerti kavą, tačiau jūsų bosas vis dar nesupranta, kad esate nėščia. Svarstote, kaip ir kada pranešti jam šią džiugią žinią. Ir kol negalite surasti tinkamo laiko naujienai paskelbti, kruopščiai ruoškitės pokalbiui. Taip jūs labai padidinsite galimybę, kad naujiena bus sutikta palankiai.
Nėštumas
Nėštumas
Nepamirškite, kaip greitai biuruose sklinda gandai. Praneškite naujieną bosui, kol jis neišgirdo jos iš ko nors kito. Žinoma, tai nereiškia, kad negalite pasakyti to kitiems. Jums tiesiog reikia būti atsargiai. Jei tikrai nusprendėte patikėti paslaptį bendradarbei, įsitikinkite, kad ji supranta, esanti vienintelė paslapties saugotoja.. Taip bus labiau tikėtina, kad ji neišplepės naujienos iki to laiko, kai pati būsite pasiruošusi paskelbti ją viešai.

Jei manote, kad boso reakcija bus neigiama, jums galbūt kils mintis palaukti, kol praeis rizikingiausias periodas, per kurį gali įvykti persileidimas, ir tik tada pranešti apie savo nėštumą. Taip elgdamasi, išvengtumėte nemalonios situacijos, kada, sukėlusi daugybę nereikalingų šnekų, galų gale pareikštumėte, kad apskritai nežadate išeiti motinystės atostogų. Žinoma, jei jus rytais pykina ar kyla kitų negalavimų dėl nėštumo, jums teks pasidalinti naujienomis šiek tiek anksčiau nei planavote, kad pasiaiškintumėte, kodėl kiekvieną rytą vėluojate į darbą ar prašote tiek daug laisvų dienų vizitams pas gydytoją.

Jei tikitės, kad artimiausiu metu jums pakels atlyginimą ar reiks daryti pranešimą susirinkime, iki to laiko niekam neprasitarkite. Jei atlyginimas bus pakeltas ne tiek, kiek tikėjotės, jūs bent jau nesijausite diskriminuojama dėl nėštumo.

Pasistenkite pranešti žinią kaip tik tuo metu, kai pasiekėte ko nors svarbaus, pavyzdžiui užbaigėte pagrindinį projektą. Taip jūs įrodysite savo viršininkui ne žodžiais, o darbais, kad esate darbšti ir pareiginga, taip išsklaidydama nuolatinę darbdavių baimę.

Nebijokite atidėti lemtingo pokalbio, jei bosui nesėkminga diena. Tačiau jeigu jo nuotaika yra ypatingai prasta, palaukite palankesnės progos naujienai pranešti.

Pasiruoškite tam, kad naujiena nebus sutikta labai entuziastingai. Nors viršininkas gali nuoširdžiai džiaugtis dėl jūsų, jam vis dėlto kils klausimas, kaip jūsų nėštumas paveiks firmos reikalus. Jis bus ypatingai susirūpinęs, jei, dirbdama toje firmoje, nėščia esate pirmą kartą.

Būkite pasiruošusi aptarti darbo pakeitimus, jei jų reikės, kol būsite nėščia. Jei dirbate sveikatai pavojingoje aplinkoje, pavyzdžiui rentgeno spindulių laboratorijoje arba chemijos gamykloje, jums gal reikės paskirti kitą darbą jūsų nėštumo laikotarpiu.

Nežadėkite to, ko vėliau negalėsite ištesėti, t.y. kada išeisite motinystės atostogų ir kada grįšite į darbą. Jūs geriau tiesiog susitarkite, kad šiuos klausimus spręsite truputį vėliau. Sėkmės!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.