aA
Šiaurės Korėja pasirengusi "iš tiesų" atsisakyti branduolinės programos, jei JAV liausis jai grasinusios. Remiantis iš Pchenjano gaunamais pranešimais, tai sekmadienį Centrinės telegrafo agentūros kanalais pareiškė Šiaurės Korėjos URM atstovas.
Derybos dėl Š.Korėjos branduolinės programos
Derybos dėl Šiaurės Korėjos branduolinės programos
© EPA-ELTA
Pasak neįvardyto diplomato, Šiaurės Korėja laikosi nekintamos pozicijos, kad branduolinė problema turi būti sprendžiama taikiu būdu, Šiaurės Korėjos ir JAV derybose. URM atstovas priminė, kad Pchenjanas jau žadėjo apsvarstyti JAV prezidento George'o W.Busho (Džordžo V.Bušo) idėją suteikti Šiaurės Korėjai "raštiškas nepuolimo garantijas".

JAV ir Šiaurės Korėja jau pusė amžiaus gyvena karo sąlygomis, nes po 1950-1953 metų karinio konflikto Korėjoje buvo pasirašytas tik susitarimas dėl paliaubų. Vašingtonas atkakliai atsisako pasirašyti su Šiaurės Korėja taikos susitarimą, kuris neduotų JAV dingsties dislokuoti Pietų Korėjoje 37 tūkst. JAV kariškių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.