aA
Antra savaitė Prezidentūrą krečiančio skandalo centre atsidūręs ir nuo ketvirtadienio atleistas prezidento patarėjas Remigijus Ačas neketina duoti parodymų parlamentinei komisijai. Tai buvęs prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais sakė penktadienį vakare transliuotame interviu Lietuvos televizijai.
Remigijus Ačas
Remigijus Ačas
© ELTA
"Kadangi aš matau, jog Seimo komisijos klausimai yra tendencingi, aš į šitą komisiją tikrai neisiu", - televizijai sakė buvęs prezidento patarėjas.

Kaip privatus asmuo jis gali atsisakyti atvykti į parlamentinės tyrimo komisijos apklausą.

Tačiau R.Ačas teigia esąs pasiruošęs "pasakyti viską, ką žino" Generalinės prokuratūros atstovams.

Jis jau buvo vieną kartą apklaustas byloje dėl grasinimų prezidentui. Įtarimai dėl to yra pareikšti dosniausiam prezidento rėmėjui Jurijui Borisovui.

Valstybės saugumo departamentas (VSD) nustatė, jog prezidento patarėjas R.Ačas bendravo su Renata Smailyte, kuri, savo ruožtu, palaikė ryšius su prieštaringai vertinamu Rusijos piliečiu Anzoriu Aksentjevu-Kikališviliu, kuris, VSD vadovo Mečio Laurinkaus teigimu, vadovauja su Rusijos ir tarptautiniais nusikaltėliais susijusiai organizacijai "Asociacija XXI vek".

Taip pat įtariama, jog per R.Ačą iš Prezidentūros galėjo nutekėti VSD teikiama slapta informacija.

Pats R.Ačas visu įtarimus neteisėta veikla atmeta.

"Aš tvirtai laikausi pirminės savo nuostatos, jog tai buvo sąmokslas. Informacija buvo renkama tendencingai", - teigė jis LTV.

Komisija iki gruodžio 1 dienos turi Seimui pateikti išvadas dėl galimų grėsmių nacionaliniam saugumui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.