aA
Vilniaus 2-ųjų pataisos namų pareigūnai penktadienį aptiko paketą su nuteistiesiems skirtais kvaišalais. Jie buvo numesti ant ūkinio pastato stogo, esančio prie pat pataisos įstaigą juosiančios tvoros.
Apžiūrinėdami įtartiną paketą, pareigūnai išsiaiškino, kad tai į polietileną suvyniotas ir lipnia juosta apsuktas buitinio prietaiso (tranzistorinio radijo imtuvo ar pan.) adapteris.

Adapterio viduje aptikti du nedideli užspaudžiami polietileno maišeliai su baltos spalvos milteliais ir vienas - su smulkiomis rusvomis tabletėmis. Įtariama, kad milteliai, kurių rasta beveik 21 gramas, yra sintetinė narkotinė medžiaga amfetaminas, o 101 tabletė - ekstazis (Extasy).

Kaip informavo Kalėjimų departamentas, dėl rastų narkotinių medžiagų pataisos namų Vidaus tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą. Vilniaus 2-uosiuose pataisos namuose šiuo metu bausmes atlieka daugiau kaip 700 po keletą kartų teistų vyrų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.