aA
Premjeras Andrius Kubilius kitą savaitę vyksta darbo vizito į JAV, kur atidarys Baltijos šalių informacinių technologijų (IT) forumą ir pristatys Lietuvos pasiekimus IT srityje. A.Kubilius į Vašingtoną išvyks antradienį.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Suplanuota, kad ketvirtadienį, gegužės 6 dieną, Vašingtone Lietuvos vyriausybės vadovas atidarys Baltijos šalių informacinių technologijų forumą (2010 US-Baltic Hi-Tech Forum).

Laukiama, kad šis dviejų dienų forumas suteiks jų organizatoriams ir dalyviams - Lietuvos, Latvijos, Estijos ir JAV verslo kompanijų bei vyriausybių vadovams - naujų galimybių bendradarbiaujant aukštųjų technologijų srityje, teigia Ministro pirmininko tarnyba.

"Mes siūlysime investuotojams išskirtinai konkurencingas sąlygas ir specialias paskatas individualiai taikomas užsienio investuotojams, pristatant Lietuvą kaip geriausią šalį jų verslo plėtrai. Lietuva tikrai gali daugiau nei atrodo", - prieš vizitą sakė A.Kubilius.

Jo vadovaujama delegacija gegužės 8 dieną dalyvaus Lietuvos ambasados Vašingtone atvirų durų dienos renginiuose, skirtuose Europos dienai. Ambasada dalyvauja Europos Sąjungos "Atvirų namų" programoje. Viena iš šios programos temų - moderniosios "žaliosios" technologijos. Planuojama, kad A.Kubilius lankytojams ir svečiams pristatys ne tik Lietuvos gamtą, bet ir moderniąsias ekologiškas technologijas, Lietuvos verslininkų pasiekimus lazerių srityje.

Bostone planuojami susitikimai su Masačiusetso valstijos gubernatoriumi Devalu Patricku, "Liberty Mutual Group" kompanijos CEO vadovu Tedu Kelly, kompanijų EMC, "Bain Capital partners" savininkais ir vadovais.

Masačiusetso technologijos universiteto studentams A.Kubilius skaitys paskaitą apie Lietuvos pasiekimus, susitiks su šio universiteto prezidente Susan Hockfield ir profesūra.

Taip pat numatyta, kad premjeras lankysis IBM laboratorijose.

Anot Ministro pirmininko tarnybos, populiaraus ir įtakingo žurnalo "Forbes" pageidavimu Niujorke premjeras A.Kubilius susitiks su šio žurnalo savininku ir vyriausiuoju redaktoriumi Stevenu Forbes.

Vizito darbotvarkėje numatyta ir trumpa kelionė dviračiais. Beveik 30 kilometrų maršrutą Vašingtone iš Mount Vernon rajono iki Lietuvos ambasados turėtų įveikti ne tik A.Kubilius, bet ir jį lydintys delegacijos nariai.

Su Vyriausybės vadovu į JAV vyksta jo patarėjai Virgis Valentinavičius, Loreta Zakarevičienė, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Emanuelis Zingeris.

Delegacija į Lietuvą turėtų grįžti gegužės 10 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.