aA
Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) nuo rugsėjo siūlo koreguoti socialinių stipendijų skyrimo tvarką ir suteikti galimybę jas gauti Lietuvoje legaliai veikiančių užsienio aukštųjų mokyklų filialų studentams. Šiuo metu toks Lietuvoje yra vienintelis - Lenkijos Baltstogės universiteto filialas. Švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė BNS sakė, kad tikimasi, jog užsienio aukštųjų mokyklų filialų atsiras ir daugiau. Pasak jos, tvarką siūloma keisti, kad nebūtų diskriminuojami ten studijuojantys jaunuoliai.
Į socialines stipendijas siūloma leisti pretenduoti ir užsienio aukštųjų mokyklų filialų studentams
© Corbis

Projekte taip pat numatoma, jog į socialines stipendijas iki 25 metų galės pretenduoti studentai, iki kurių pilnametystės mirė jų tėvai.

Siūloma, kad nutarimas įsigaliotų nuo šių metų rugsėjo 1 dienos.

Pernai gruodį ŠMM pranešė, kad į socialines stipendijas galės pretenduoti ir nevalstybinių aukštųjų mokyklų studentai bei tie, kurie už studijas moka patys.

Iki tol socialinės stipendijos buvo mokamos tik valstybinių aukštųjų mokyklų studentams, studijuojantiems valstybės finansuojamose studijų vietose bei turintiems teisę gauti socialinę pašalpą.

Socialines stipendijas centralizuotai administruoja Valstybinis studijų fondas, kuris iki 2011-ųjų turėtų perimti iš aukštųjų mokyklų šių stipendijų administravimo funkcijas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.