aA
Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius kviečia miestiečius rinkti vardą šiuo metu statomam naujam bendrovės "Smiltynės perkėla" keltui. Jis per marias kursuoti turėtų pradėti jau kitų metų pavasarį.
Keltas, Klaipėda, Uostas, Danė, Smiltynė
© DELFI
AB "Smiltynės perkėla" vadovybės prašymu Klaipėdos meras kreipėsi į miestiečius, ragindamas pasiūlyti naujam keleiviniam-krovininiam keltui vardą. Bulgarijoje statomas keltas Naujojoje perkėloje turėtų pradėti dirbti kitų metų balandį.

Bendrovės direktoriaus Algirdo Žukausko teigimu, lemiamą žodį dėl kelto pavadinimo turėtų tarti Klaipėdos miesto žmonės, kurie daugiausiai ir naudojasi keltų paslaugomis. Klaipėdiečių pasiūlymai bus teikiami Vyriausybės tranzito komitetui, kuris ir priims galutinį sprendimą.

Pasiūlymų uostamiesčio savivaldybė lauks iki lapkričio 25 dienos. Juos galima siųsti elektroniniu paštu rysiai@klaipeda.lt, teikti telefonais 39 61 34, 39 61 32 bei siųsti paštu Klaipėdos miesto savivaldybės Gyventojų informavimo tarnybai.

ELTA primena, jog sutartis dėl naujo AB "Smiltynės perkėla" kelto statybos su Bulgarijos laivų statykla buvo pasirašyta balandžio mėnesį. Teigiama, jog modernus keltas per Kuršių marias keleivius ir transporto priemones galės kelti net esant sudėtingoms oro sąlygoms. Taip pavyks išvengti didelių automobilių eilių. Be to, jo varikliai bus gerokai stipresni nei dabartinių, tad laivas į Smiltynę ir atgal nuplauks daug greičiau

Dabar AB "Smiltynės perkėla" eksploatuoja 5 keltus, kurių seniausias yra statytas maždaug prieš 30 metų. Dėl ribotų galimybių ir techninių ypatumų jie plaukti nebegali esant maždaug 18 metrų per sekundę vėjui. Dėl to ne vieną žiemą perkėlos darbas buvo stabdomas kelis kartus.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.