aA
Vilniaus miesto savivaldybė informuoja, kad atsižvelgiant į visuomeninio judėjimo „Už Prezidentūrą, dirbančią Lietuvai“ pateiktą prašymą, lapkričio 22 dieną 14 – 16 val. leidžiama sostinės S.Daukanto aikštėje surengti mitingą ir eitynes nuo Savivaldybės aikštės iki Prezidentūros, rašoma pranešime spaudai.
Prezidentūra
Prezidentūra
© DELFI
Leidimas suteiktas savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu. Kaip teigiama prašyme, šio visuomeninio judėjimo branduolį sudaro bendraujantis, politiškai aktyvus jaunimas. Taikios demonstracijos tikslas – paraginti Prezidentą atsistatydinti.

Dėl leidimo lapkričio 15 dieną 14 – 16 val. S. Daukanto aikštėje surengti pilietinę akciją į savivaldybę kreipėsi Piliečių demokratinių iniciatyvų paramos fondas. Prašymas savivaldybei buvo pateiktas lapkričio 13 dieną.

Patenkinti šio prašymo ir išduoti nustatytos formos pažymėjimo akcijai organizuoti Vilniaus miesto savivaldybė negali, kadangi prašymas pateiktas nesilaikant LR Susirinkimų įstatyme numatytų reikalavimų: prašymas pateiktas iki renginio likus mažiau nei 5 darbo dienoms, jame nenurodyti atsakingi asmenys. Šį prašymą pasirašė tik vienas asmuo, nors įstatymas reikalauja ne mažiau kaip dviejų atsakingų už organizuojamą akciją asmenų parašų, nurodant gyvenamąją vietą bei kontaktinį telefoną.

Savivaldybė atkreipia dėmesį, kad rytdienos akcijai S. Daukanto aikštėje leidimas nėra išduotas, todėl toks renginys pažeistų įstatymus.

Vilniaus miesto savivaldybė pabrėžia, kad visada gyventojams sudarys sąlygas pareikšti savo pilietinę poziciją, nepriklausomai nuo jų pažiūrų, tačiau tai turi būti daroma laikantis įstatymų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.