aA
Buvęs JAV nacionalinio saugumo patarėjas Anthony Lake'as šeštadienį oficialiai perėmė Jungtinių Tautų (JT) Vaikų fondo (UNICEF) generalinio direktoriaus postą, žadėdamas ginti vaikų teises visame pasaulyje.
UNICEF vadovu tapo buvęs JAV nacionalinio saugumo patarėjas
© A.Didžgalvio nuotr.

"Džiaugiuosi pradėjęs darbą UNICEF. Tikiuosi kartu su mūsų puikiais darbuotojai ir daugeliu mūsų partnerių rūpintis, kad vaikų teisės būtų užtikrinamos visame pasaulyje", - 71 metų A.Lake'as sakė pirmąją darbo dieną naujajame poste.

Praeitą mėnesį JT generalinis sekretorius Ban Ki-moonas įpareigojo A.Lake'ui perimti UNICEF vairą iš amerikietės Ann Veneman, sakydamas, kad jis į tą postą atsineš "turtingą patirtį po ilgos ir išskirtinės karjeros Jungtinių Valstijų vyriausybėje".

A.Lake'as, kuris ilgiau nei 45 metus dirbo vyriausybėje ir tarptautinėse organizacijose, buvo kelių JAV prezidentų demokratų ir kandidatų į prezidentus patarėjas užsienio politikos klausimais.

Jis taip pat buvo prezidento Billo Clintono patarėjas nacionalinio saugumo klausimais 1993-1997 metais.

"Taika ir saugumas yra vaikams tinkamo pasaulio pamatas. Karai ne vien žudo vaikus, bet ir platina ligas bei naikina ekonomikos (atsigavimo) viltį", - sakė A.Lake'as.

Jis pabrėžė, kad tikroji taika reiškia "mergaičių ir berniukų saugų ir sveiką gyvenimą".

"Jeigu pagerinsime jų gyvenimą šiandien, padėsime jiems paveldėti geresnį rytojų", - sakė naujasis UNICEF vadovas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.