aA
Šeštadienio vakarą skrisdamas į Londoną po susitikimų Sankt Peterburge, žurnalistams jis sakė manąs, kad buvęs šnipas, kuris ir po staigaus savo iškilimo liko gana paslaptinga asmenybė tarptautiniu mastu, "gana greitai mokosi".

"Jis puikiai suvokia ir susitelkia ties tuo, ko jis nori pasiekti Rusijoje", sakė ministras pirmininkas BBC televizijai.

T. Blairas yra pirmasis Vakarų šalies vadovas, nuvykęs į Rusiją susitikti su V. Putinu, kuris greičiausiai laimės po kelių savaičių vyksiančius prezidento rinkimus. Pareigūnų teigimu, Britanijos ministras pirmininkas informuos kitus pasaulio vadovus apie savo pirmuosius įspūdžius.

Pasak T. Blairo, kuriam patinka vaizduoti savo paties vyriausybę kaip pažangią jėgą, jis surado panašumų su V. Putinu, kuris, kaip ir T. Blairas, yra ketvirtą dešimtį bebaigiąs teisininkas.

"Jis nori modernizuoti šalį. Jis nori sukurti ją ateičiai. Jis nori atvesti ją į XXI amžių. Taigi, galbūt mes esame panašūs daugybe dalykų", sakė T. Blairas kitame interviu televizijai "Sky".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.