aA
Lenkijoje sulaikyti septyni asmenys, kurie, kaip įtariama, susiję su tyrimu dėl galimų neteisėtų įrangos ir technikos pirkimų Irake dislokuotiems lenkų kariams, ketvirtadienį pranešė gynybos ministerija. Trys sulaikytieji yra karininkai.
Lenkijos kariai Irake
Lenkijos kariai Irake
© EPA-ELTA
"Jie buvo sulaikyti ir yra kaltinami sukčiavimu įsigyjant sausumos kariuomenei skirtą įrangą, dalis kurios buvo išsiųsta į Iraką", - sakė ministerijos pareigūnas, tačiau išsamiau to nekomentavęs.

Ketvirtadienį "Žycie Warszawy" pranešė, kad kariuomenės pareigūnai pradėjo tyrimą dėl galimos aukštų karo pareigūnų, atsakingų už įrangos įsigijimą, korupcijos.

Kaip rašo laikraštis, į šį finansinį skandalą, kuris yra didžiausias Lenkijos kariuomenėje nuo 1989 metų, yra įsivėlę ginkluotųjų pajėgų logistikos departamento pareigūnai.

Nepaisydama visuomenės nepritarimo Lenkija parėmė JAV vadovaujamą karinę kampaniją prieš Sadamo Huseino režimą ir nuo rugsėjo mėn. pabaigos pradėjo vadovauti centrinėje Irako dalyje dislokuotoms 23-jų šalių tarptautinėms pajėgoms.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.