aA
Maždaug 200 Gruzijos rinkimų bloko "Nacionalinė santarvė" narių ketvirtadienį pralaužė policijos kordoną ir užėmė Zugdidžio miesto šalies šiaurėje administracijos pastato pirmąjį aukštą. "Nacionalinei santarvei" vadovauja buvęs finansų ministras Guramas Absandzė, dirbęs eksprezidento Zviado Gamsachurdijos vyriausybėje.
Opozicijos mitingas Gruzijoje
Opozicijos mitingas Gruzijoje
© EPA-ELTA
G.Absandzė žurnalistams pareiškė, kad kartu su savo šalininkais yra pasirengęs pradėti bado streiką rajono administracijos patalpose, protestuodamas prieš lapkričio 2 dieną vykusių parlamento rinkimų rezultatų klastojimą.

Pasak jo, prie organizuojamos akcijos nori prisijungti "vieno iš opozicijos lyderių Michailo Saakašvilio ir "Kmaro" (nedidelio judėjimo, aktyviai kritikuojančio Gruzijos prezidentą) žmonės". "Ypatingo entuziazmo dėl šito nerodome, nes šie žmonės yra finansuojami iš užsienio", - sakė G.Absandzė.

Kaip praneša žurnalistai, šiuo metu Zugdidžio rajono administracijos ir policijos atstovai veda derybas s G.Absandze, kad protesto akcija būtų perkelta į kitą vietą.

Tuo tarpu Gruzijos opozicijos lyderis Michailas Saakašvilis ketvirtadienį sakė daugiau neketinąs susitikti su prezidentu Eduardu Ševardnadze, siekiant sureguliuoti didelę politinę krizę, kilusią dėl opozicijos nepasitenkinimo lapkričio 2 dieną vykusių parlamento rinkimų rezultatais.

Opozicinio bloko "Saakašvilis - Nacionalinis judėjimas" vadovas taip pat pareikalavo, kad prezidentas atsistatydintų be jokių išlygų.

"Bet kurios derybos, bet kurios konsultacijos su nusikalstamu Ševardnadzės režimu turi būti nutrauktos. Aš pareiškiu, jog neketinu susitikti su Ševardnadze tol, kol jis yra prezidentas. Man su juo nėra apie ką kalbėti, išskyrus viena - kad prezidentas be jokių išlygų ir nedelsiant atsistatydintų", - sakė M.Saakašvilis mitinge priešais parlamento pastatą, kuris vyksta jau šeštą dieną.

Opozicijos lyderis taip pat paragino piliečius prisijungti prie protesto akcijos, kurioje ketvirtadienį dalyvavo daugiau kaip 2 tūkst. žmonių, ir sakė, jog opozicijos šalininkai toliau rinks parašus už reikalavimą prezidentui atsistatydinti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.