aA
Premjeras Algirdas Brazauskas ketvirtadienį atsisakė vertinti prezidento Rolando Pakso moralinį autoritetą visuomenėje bei palinkėjo Seimui priimti optimaliausius sprendimus, kai nagrinės parlamentinės komisijos išvadas.
A.Brazauskas
A.Brazauskas
© ELTA
"Prezidento R.Pakso moralinio autoriteto klausimas labai sudėtingas ir pavojingas man kaip premjerui. Į šį klausimą nenorėčiau dabar atsakinėti", - ketvirtadienį Seime vyriausybės valandos metu sakė A.Brazauskas.

Jis ragino Seimo narius būti kantriems ir palaukti parlamentinės komisijos rezultatų bei pabrėžė, kad "būtent Seimas turės spręsti dėl komisijos išvadų".

"Aš tikiuosi, kad komisija darbą greitai pabaigs ir tuomet sprendimai bus priiminėjami būtent Seime. Linkiu parlamentui priimti patį optimaliausią, patį geriausią sprendimą", - sakė premjeras.

Prezidentūrą jau dvi savaites krečia skandalas dėl įtariamų kai kurių prezidento aplinkos atstovų ryšių su abejotinos reputacijos asmenimis ir organizacijomis.

Šį skandalą tirianti parlamentinė komisija dėl grėsmių nacionaliniam šalies saugumui savo išvadas Seimui turi pateikti iki gruodžio 1 dienos. Nuo ketvirtadienio komisijos posėdžiai yra vieši.

Komisija suformuota, VSD pateikus pažymą ir kitus duomenis apie įtariamus prezidento aplinkos ryšius su tarptautiniais nusikaltėliais ir ginklų pirkėjais iš terorizmą remiančių šalių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.