aA
Balandžio 29 d. vienu metu daugiau nei tuzinas Vilniaus bei Kauno apskričių mokyklų direktorių emocingai šoko su savo moksleiviais „Letkį“ ir kitus šokius. Vienu metu skirtingose mokyklose masiškai šokamas šokis sujungė renginyje „Judam muzikos ritmu“ dalyvaujančias mokyklas. 36-iose renginyje dalyvaujančiose mokyklose vyko ir kiti vietinei bendruomenei skirti renginiai šokių tema.
Renginys „Judam šokio ritmu“ skirtas paminėti Tarptautinei šokio dienai ir yra jau antrus metus gyvuojančio sveikatingumo projekto „Sveikatiada“ dalis.
Tarptautinę šokio dieną 14 mokyklų direktoriai šoko vienu metu
© Organizatorių archyvas

Renginiu „Judam muzikos ritmu“ buvo siekiama pakeisti nuostatą, kad sveika gyvensena – tai sudėtinga, sunkiai realybėje įgyvendinama teorija. Pasak organizatorių, sveikai gyventi galima pradėti nuo mažų dalykų, svarbiausia – viską daryti su gera nuotaika. O ją nuo seniausių laikų atnešdavo smagus šokis.

Kiekvienoje renginyje „Judam muzikos ritmu“ dalyvaujančioje mokykloje vyko originalios programos – nuo įvairių žanrų šokių pamokų ar pertraukų, iki šokių mugių ar teminių ekspozicijų. Organizatoriai taip pat įgyvendino ir bendrą, mokyklas dalyves apimančią idėją. Skirtingose Kauno ir Vilniaus apskričių vietose vykusius renginius „Judam muzikos ritmu“ suvienijo keturiolikoje mokyklų per ilgąją pertrauką vienu metu šokamas bendras mokinių ir mokyklų vadovybės šokis.

„Tai - pirmas kartas Lietuvos švietimo istorijoje, kai tiek mokyklų kartu su jų vadovais šoko vienu metu. Taip direktoriai kartu su mokytojais savo pavyzdžiu pademonstravo, kad sveikos gyvensenos kultūra prasideda nuo šokio. Renginyje dalyvaujančiose mokyklose – puikios nuotaikos. Kiek teko stebėti moksleivius ar girdėti vietos kuratorių atsiliepimus – visi buvo sužavėti šokančių mokytojų ir direktorių drąsa ir net plastiškumu. Net ir nuskambėjus skambučiams į pamokas netyla šūksniai - „Dar norim šokti!“, - pasakojo renginį „Judam muzikos ritmu“ organizavusi projekto „Sveikatiada” vadovė Kristina Tylaitė.

Mokyklos į savo programas įtraukė ne tik vietos bendruomenę, bet ir miesto gyventojus. O dėl betarpiško moksleivių noro dalyvauti ir idėjų gausos, kai kuriose mokyklose buvo neįmanoma sutalpinti visų renginių į vieną dieną, todėl muzikos ir šokio šventė mokykloje tęsiasi visą šią savaitę arba į ateitį numatyti tęstiniai renginiai.

Vilniaus Emilijos Pliaterytės pagrindinė mokykla šokio dieną šventė ypatingai. Į mokyklą atvyko grupės „G&G Sindikatas“ narys Svaras, kuris bendravo su 6-ųjų klasių berniukais įvairiomis temomis: apie dainą, šokį ir sveiką gyvenseną. Per ilgąją pertrauką mokiniai bei mokytojai su šokių studija "Padūkėlis" šėlo, plojo, judėjo šokio ritmu jaukiame mokyklos kieme.

„Mūsų mokykla visada aktyviai palaiko „Sveikatiados“ pristatomas sveikatingumo idėjas. Todėl ir ši šokiams skirta iniciatyva buvo sutikta su džiaugsmu. Svarbiausia renginio mintis, kad visi šoktų taip, kaip moka. Todėl ši savaitė mūsų mokykloje kupina ekspromto ir netikėtumų. Vienas iš jų – balandžio 29 d. į trečią pamoką su žurnalais rankose šokio „Letkis“ žingsniu keliaujančios mokytojos kartu su pavaduotojomis ir netgi pačia direktore. Emocijos mokyklos koridoriuose buvo nepakartojamos.“, – įspūdžiais dalinasi Kauno Nemuno vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui ir renginio kuratorė Nijolė Mažeikienė.

Pasak N. Mažeikienės, vaikai – tėvų ir mokytojų atspindžiai, tad atėjo laikas patiems ugdytojams pozityviu pavyzdžiu skatinti jaunosios kartos sveiką gyvenseną.

Keliasdešimt mokyklų jungiantis renginys „Judam muzikos ritmu“ su originaliomis šokių programomis skirtas paminėti Tarptautinei šokio dienai ir yra projekto „Sveikatiada“ dalis, kuris siekia ugdyti sveiką visuomenę, formuojant sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo kultūrą.

Tarptautinė šokio diena balandžio 29-ąją švenčiama UNESCO sprendimu nuo 1982 metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.