aA
Prezidentė Dalia Grybauskaitė mano, kad Tautos prisikėlimo partijos lyderio Arūno Valinsko pasisakymus jos atžvilgiu turi įvertinti valdantieji. „Norėčiau pasakyti, kad jokių asmeninių vertinimų būti negali. Esu įsitikinusi, kad tai turi politiškai įvertinti valdančioji dauguma“, - į klausimą, kaip vertina A. Valinsko pasisakymus, ketvirtadienį žurnalistams sakė šalies vadovė.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Klausimus apie būsimo kultūros ministro kandidatūrą D. Grybauskaitė siūlė adresuoti „gerbiamam premjerui“. „Aš negaliu diskutuoti jokių kandidatūrų, kol negavau oficialaus teikimo. Nenoriu nieko spekuliuoti – tai politinis valdančiosios daugumos apsisprendimas“, - kalbėjo šalies vadovė.

Tuo metu ministras pirmininkas A. Kubilius, skirtingai nei prezidentė D. Grybauskaitė, teigia nemanantis, kad Tautos prisikėlimo partijos lyderio A. Valinsko teiginiai apie „bobišką“ šalies vadovės nuomonę turi būti vertinami politiniame lygmenyje. Pasak premjero, pats asmuo apsisprendžia, kaip jam kalbėti ir kaip elgtis, o kiekvienas iš mūsų galime vertinti pasisakymus asmeniniu požiūriu.

„Mes taip jau nesvarstėm koalicijoje kažkokio tokio vertinimo. Aš esu pats atsakęs savo vertinimą, kad tokios kalbos, kokias girdėjom praeitą savaitę, nėra išmintingos ir kultūringos, ir kad būtų geriausia vyriškai atsiprašyti. Vakar mačiau vienoje televizijos laidoje, kaip suprantu, kad buvo toks atsiprašymas. Tiek tegaliu pasakyti“, - ketvirtadienį Seime teigė A. Kubilius.

„Nemanau, kad žmogaus, asmens elgesį turėtų vertinti politinės institucijos politiniame lygmenyje. Tai jo paties apsisprendimas, kaip kalbėti, kaip elgtis ir kiekvienas iš mūsų tai galime įvertinti savo asmeniniu požiūriu“, - pridūrė premjeras.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę sužinojęs, kad nebus tvirtinamas kultūros ministru dėl per menko visuomenės ir žmonių pasitikėjimo, A. Valinskas prezidentės D. Grybauskaitės nuomonę pavadino „įskaudintos bobos pozicija“.

Kiek vėliau jis teigė prezidentės neketinąs atsiprašyti ir aiškino, jog pirmojo valstybės asmens pavadinimas „boba“, o nuomonę „bobiška“ nėra įžeidimas. Esą įžeidimas būtų, jei tokiais žodžiais būtų atsiliepiama apie vyrą.

Galiausiai A. Valinskas kandidatūrą į ministrus atsiėmė, o radijo laidoje nelabai apgailestaudamas paprašė dovanoti, jei galvojo, kad prezidentė yra boba.

Premjeras Andrius Kubilius teigė, kad A. Valinsko vietoje būtų prezidentės vyriškai atsiprašęs.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.