aA
Viena konservatorių lyderių Rasa Juknevičienė teigia, kad prezidento Valdo Adamkaus sprendimas globoti partijas, pasivadinusiais naujosios politikos vykdytojomis, neturės įtakos konservatorių partijos santykiams su šalies vadovu.
"Prezidentas pasirinko, ir tai niekaip nekeis Tėvynės sąjungos santykių su prezidentu", sakė ji spaudos konferencijoje pirmadienį.

Kaip žinoma, rinkimuose bendradarbiauti sutarusios Naujoji sąjunga, Liberalų sąjunga, Centro sąjunga ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjunga pirmadienį rengia "naujosios politikos" konferenciją, kurią globoja prezidentas V. Adamkus.

Anot R. Juknevičienės, konservatoriai "ir toliau sieks konstruktyvaus geranoriško bendradarbiavimo".

"Čia tikrai neturi būti vietos kokiems nors įsižeidimams ar asmeninėms ambicijoms. Iš mūsų pusės to tikrai nebuvo ir tikrai nebus", pabrėžė ji.

Seimo pirmininko pavaduotoja drauge teigia, kad prezidento apsisprendimas aktyviai globoti vieną iš politinių jėgų rodo, jog "neveikia" Konstitucijos 82 straipsnis, teigiantis, kad prezidentas turi sustabdyti savo veiklą politinėse partijose ir politinėse organizacijose.

"Šis konstitucijos straipsnis matyt nėra gyvybingas. Gali atsitikti taip, kad ateityje jis bus pakeistas, nes vadinamasis nepolitizuotas prezidentas yra sunkiai įgyvendinama norma normaliai besivystančiose politinėse sistemose", kalbėjo R. Juknevičienė.

Ji tai pat teigė, kad "politikoje visada geriau aiškumas, skaidrumas, ir todėl prezidento apsisprendimas dalyvauti toje veikloje, siekiant įtakoti politinius procesus Lietuvoje, ko gero yra neišvengiamas".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.