aA
Maskvos Saviolovo rajono teismas iš dalies patenkino sostinės mero Jurijaus Lužkovo ieškinį Rusijos liberalų demokratų partijos lyderiui Vladimirui Žirinovskiui ir išieškojo iš politiko 1 mln. rublių.
Vladimiras Žirinovskis
Vladimiras Žirinovskis
© RIA/Scanpix

"Ieškinys buvo dalinai patenkintas. Iš Žirinovskio išieškota kaip iš privataus asmens po 500 tūkst. rublių J.Lužkovui ir Maskvos vyriausybei",- pranešė agentūrai "Interfax" trečiadienį RLDP lyderio advokatas Sergejus Beliakas.

Jis papasakojo, kad ieškinio reikalavimai bendraatsakovei ieškinyje - televizijos kompanijai, kurios eteryje nuskambėjo V.Žirinovskio teiginiai, buvo atmesti.

S.Beliakas pareiškė, kad apskųs šį sprendimą kasacine tvarka Maskvos miesto teisme.

"Mes būtinai apskųsime, nes manome, kad šis sprendimas yra farsas", - pažymėjo advokatas.

Jis paaiškino, kad apie Saviolovo teismo posėdį trečiadienį dėl ieškinio sužinojo telefonu tada, kai sprendimas jau buvo priimtas.

"Posėdis vyko be atsakovo - nei aš, nei V.Žirinovskis į teismą nebuvome iškviesti", - pabrėžė S.Beliakas.

Ieškinyje buvo prašoma išieškoti iš V.Žirinovskio kaip moralinės žalos atlyginimą 5 mln. rublių - 2,5 mln. Jurijui Lužkovui ir 2,5 mln. Maskvos miesto vyriausybei.

Dingstis paduoti ieškinį buvo RLDP lyderio teiginiai televizijos laidose 2009 metų spalio 24 ir 25 dienomis.

Laidoje V.Žirinovskis pavadino sostinės vyriausybę "Maskvos mafija" ir pridūrė, kad "visa tai yra susiję su vienu žmogumi - Maskvos meru".
Be to, politikas apkaltino sostinės vyriausybę ryšiais su nusikalstamu pasauliu ir pavadino ją "dideliu stabdžiu visai šaliai".

Ieškovas prašė pripažinti paskleistas žinias neatitinkančiomis tikrovės, juodinančiomis garbę ir orumą, dalykinę reputaciją, tai pat įpareigoti televiziją atšaukti šias žinias pranešimais tose pačiose laidose apie priimtą teismo sprendimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.