aA
JAV, Ukrainos, Baltarusijos ir Didžiosios Britanijos vadovai neatvyks į Maskvą pažymėti 65 metų Rusijoje švenčiamos pergalės II pasauliniame kare jubiliejaus, praneša lenta.ru su nuoroda į Rusijos prezidentūros reikalų tvarkytoją Vladimirą Kožiną.
Į Maskvą gegužės 9-ąją nevyks nei JAV, nei D.Britanijos, nei Ukrainos vadovai
© Corbis

Jo teigimu, Viktoras Janukovyčius ir Aleksandras Lukašenka liks savo šalyse, nes jose gegužės 9-osios proga planuojami didelio masto šventiniai renginiai.

V. Kožinas pabrėžė, kad Rusijos vadovybė supratingai vertina šį faktą. Kitų NVS šalių vadovai, greičiausiai, atvyks į Maskvą dar gegužės 8 d., nes šią dieną suplanuotas neformalus NVS susitikimas.

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Gordonas Brownas į Maskvą neatvyks dėl šalyje rengiamų parlamento rinkimų, pranešė V. Kožinas, tačiau jis neįvardino priežasties, kodėl šventiniuose renginiuose nedalyvaus JAV prezidentas Barackas Obama.

Lenta.ru pabrėžia, kad B. Obamos pirmtakas, G. Bushas jaunesnysis lankėsi Rusijoje 2005 m. gegužės 9 d., kai buvo švenčiamos 60-osios pergalės metinės.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.