aA
JAV kariai atidengė ugnį į sunkvežimį, važiavusį iš paukščių fermos Irako Faludžos miesto link ir nušovė penkis bei sužeidė tris žmones, pranešė trečiadienį nukentėjusiųjų giminės ir ligoninės darbuotojai. Be to, amerikiečiai Bagdade apšaudė Irako valdančiosios tarybos nario automobilį ir sužeidė jo vairuotoją į koją, pranešė Taryba.
JAV kariai patruliuoja Irake
JAV kariai patruliuoja Irake
© EPA-ELTA
Šiitų dvasininko Mohammado Bahro al Uloumo (Mohamado Bahro Ulumo) automobilį JAV kariai apšaudė šiam važiuojant tiltu per Tigro upę, nes pamanė, kad transporto priemonė yra vogta, teigiama Tarybos pranešime. "JAV pajėgų atstovas spaudai atsiprašė pono M.Bahro al Uloumo ir Valdančiosios tarybos bei pranešė, kad buvo pradėtas įvykio tyrimas", - sakoma pranešime.

Neseniai iš tremties Londone grįžęs garbaus amžiaus mokslininkas M.Bahras al Uloumas yra JAV paskirtos Tarybos narys, neretai kritikuojantis JAV politiką Irake ir teigiantis, jog irakiečiams turėtų būti skirtas svarbesnis vaidmuo užtikrinant saugumą šalyje.

Tuo tarpu JAV pajėgų atstovas spaudai Bagdade pareiškė, jog neturi duomenų apie incidentą netoli Faludžos. Pasak žuvusiųjų giminių ir sužeistųjų, sunkvežimis buvo apšaudytas prie vieno iš kontrolės postų antradienį vakare.

Ligoninės darbuotojai patvirtino, kad į ją buvo atvežti penki kūnai su šautinėmis žaizdomis.

Daugelis irakiečių kaltina amerikiečių kareivius, kad šie pernelyg dažnai apšaudo taikius gyventojus, todėl žūva šimtai nekaltų žmonių. JAV armijos atstovai sako, jog neskaičiuoja taikių gyventojų aukų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.