aA
Kultūros ministras Remigijus Vilkaitis teigia, kad į ministeriją atvykę interesantai dar nė karto nesukėlė problemų, tačiau jos esą neišvengiamos, kai čia atvyksta žurnalistai. Tai jis pareiškė trečiadienį Vilniaus miesto trečiajame apylinkės teisme, kur aiškinosi dėl konflikto su televizijos laidos „Paskutinė instancija“ žurnalistais.
Remigijus Vilkaitis
Remigijus Vilkaitis
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

Į teismą pasiaiškinti dėl incidento su žurnalistais R. Vilkaitis buvo priverstas atvykti, nes „Paskutinės instancijos“ žurnalistai policijai nurodė, jog ministras trukdė jiems atlikti savo pareigas - rinkti informaciją ir informuoti visuomenę.

Administracinio teisės pažeidimo bylą nagrinėjančiai teisėjai Danutei Mickevičienei kultūros ministras teisinosi, kad savavališkai į ministeriją atvykę LNK televizijos žurnalistai esą net nenorėjo išgirsti jo atsakymų.

„Policiją kviečiau susidaręs nuomonę, kad mano atsakymai jiems yra nereikalingi, manęs negirdėjo, - sakė R. Vilkaitis. – Tuo metu buvo sutrikęs darbas ministerijoje, nutrauktas posėdis mano kabinete“.

Ministras teigė, kad „Paskutinės instancijos“ žurnalistė Rasa Kalinauskaitė domėjosi valstybės skiriamais pinigais Valdovų rūmų statyboms, tačiau ministerija esą tik perveda lėšas už atliktus darbus.

„Bandžiau atsakyti savo kompetencijos rėmuose, kad aš savo kabinete žinau tik sumą, kuri skiriama Valdovų rūmams“, - sakė R. Vilkaitis, pabrėžęs, kad su žurnalistais ilgą laiką bendravo jo atstovė spaudai, teikusi išsamią informaciją. Jis piktinosi pateikiamais klausimais – esą Lietuvos žmonės badauja, o Kultūros ministerija skiria milijonus Valdovų rūmams.

Tuo tarpu „Paskutinės instancijos“ žurnalistė R. Kalinauskaitė tvirtino, jog kūrybinei grupei nebuvo pateikti išsamūs atsakymai, todėl jie ir atvykę į ministeriją.

„Mes prašėme maksimalaus konkretumo, tai, ką ministerija mums atsiuntė, buvo tik suvestinės lentelės, - sakė ji. – Ministro elgesys pasirodė visiškai neadekvatus, nes niekas nesiveržė, skandalų nekėlė, jis be reikalo kvietė policiją“.

Pasak R. Kalinauskaitės, mokesčius mokantys Lietuvos žmonės turi teisę žinoti, kur yra leidžiami milijonai.

„Esu įsitikinusi, kad Lietuvos žmonės turi žinoti, kam krizės metu yra panaudojami pinigai – Kultūros ministerija yra valstybės institucija, tarnaujanti Lietuvos žmonėms“, - žurnalistė pabrėžė, kad nesiveržė į ministro kabinetą, o būtent R. Vilkaitis iš jo išėjo jau kalbėdamas telefonu ir kviesdamas policijos pareigūnus.

Žurnalistė pareiškė, kad R Vilkaitis esą ne tik nesuteikė informacijos, bet ir jai griebė už rankos.

Ar iš tikrųjų R. Vilkaitis trukdė žurnalistams vykdyti savo pareigas, administracinę bylą nagrinėjantis teismas greičiausiai paskelbs tik daugiau kaip po mėnesio – į kitą posėdį teisėja nusprendė išsikviesti dabar jau buvusią ministro atstovę spaudai. Tuo tarpu kultūros ministrui į teismo posėdžius jau nereikės vykti – teismas leido, kad jam atstovautų advokatė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.