aA
Prezidento patarėjas užsienio politikos klausimais Alvydas Medalinskas tikriausiai dalyvaus kitais metais vyksiančiuose Europos parlamento rinkimuose. Tai BNS trečiadienį teigė šaltiniai Liberalų demokratų partijoje, kurios sąraše A.Medalinskas ir planuoja siekti europarlamentaro posto.
Alvydas Medalinskas (T.Vyšniausko nuotr.)
Alvydas Medalinskas (Tomo Vyšniausko nuotrauka)
Rinkimai į Europos parlamentą, kuriame Lietuvai skirta 13 vietų, vyks birželį. Pats A.Medalinskas BNS nei paneigė, nei patvirtino šio savo apsisprendimo.

"Iš pradžių reikia įveikti mums primestą skandalą, o paskui galėsim pakalbėti ir apie kitus dalykus", - sakė A.Medalinskas.

Prezidentūrą jau antra savaitė krečia skandalas dėl įtariamų kai kurių prezidento aplinkos atstovų ryšių su abejotinos reputacijos asmenimis ir organizacijomis. Parlamentinę komisiją, tiriančią grėsmes nacionaliniam saugumui, domina ir paties A.Medalinsko vaidmuo formuojant kai kurias Lietuvos pozicijas tarptautinėse derybose ir jo konfliktų su URM vadovybe aplinkybės.

BNS žiniomis, apie ketinimus dalyvauti Europos parlamento rinkimuose A.Medalinskas yra kalbėjęs su kolegoms Prezidentūroje, apie šiuos A.Medalinsko ketinimus yra informuotas ir prezidentas Rolandas Paksas.

Liberalų demokratų partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis BNS teigė, kad sveikintų A.Medalinsko apsisprendimą dalyvauti Europos parlamento rinkimuose.

Partijos vadovas negalėjo pasakyti, kuriuo numeriu į partijos sąrašą būtų įrašytas prezidento patarėjas, nes tai turės nuspręsti partijos valdyba. Jis dar nežino, kada partijos valdyba patvirtins rinkimų sąrašą.

Manoma, kad A.Medalinskas į Liberalų demokratų partijos sąrašą būtų įrašytas antruoju numeriu. Pirmasis partijos sąraše tikriausiai būtų Seimo liberaldemokratas Eugenijus Maldeikis, šiuo metu esantis stebėtoju Europos parlamente.

A.Medalinskas buvo Seimo Liberaldemokratų frakcijos narys, bet išėjo iš parlamento ir sustabdė narystę partijoje kartu su prezidentu išrinktu R.Paksu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.