aA
Svarstyklės, fiksuojančios svorį iki 500 kg, automobilių vairai žmonėms, neįsitenkantiems prie paprasto vairo, specialūs prietaisai storuliams, negalintiems susilenkti ir užsimauti kojinių, didelių išmatavimų rankšluosčiai, erdvesni karstai - tai tik keli pavyzdžiai daiktų, kuriuos pradėjo gaminti kompanijos nuo viršsvorio kenčiantiems Amerikos gyventojams.
Nutukęs žmogus
Nutukęs žmogus
Ligų kontrolės ir prevencijos centro duomenimis, Jungtinėse Valstijose nutukusiais laikomi 20 proc. žmonių.

Kai kurie specialistai mano, kad šie produktai padeda žmonėms užmiršti savo didelius gabaritus ir išsivaduoti nuo gėdos, tačiau kitų ekspertų teigimu, tokie daiktai dideles apimtis tik įtvirtina kaip normą.

"Jei mes šiek tiek pakoreguojame pasaulį pagal savo reikmes, tam tikra prasme mes susitaikome su realybe", - sakė Pensilvanijos universiteto Medicinos fakulteto Etikos departamento vadovas Arthuras Caplanas (Arturas Kaplanas).

Anksčiau nutukusiems žmonėms skirti produktai būdavo nugrūdami į parduotuvės kampą. Tačiau dabar įvairios bendrovės nuo drabužių siuvyklų iki automobilių gamintojų ima pripažinti, kad antsvorį turinčių pirkėjų rinka yra labai pelninga.

Billas Fabrey`us (Bilas Fabrėjus) ir Nancy Summer (Nensi Samer) Niujorke atidarė storuliams skirtą parduotuvę "Amplestuff", kai 200 kg sverianti N.Summer prasitarė B.Fabrey`ui niekur nerandanti nusipirkti tokios kempinės, kuria galėtų pasiekti visas savo kūno vietas.

"Stambiems žmonėms tiesiog reikia suteikti galimybę daryti tai, kas kitiems atrodo akivaizdu", - pažymėjo B.Fabrey`us.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.