aA
Palestiniečių premjeras Ahmedas Qurie (Ahmedas Kurija) trečiadienį paragino iki 2004 metų birželio surengti visuotinius rinkimus, kurie padėtų atkurti tvarką Vakarų Krante bei Gazos Ruože ir atnaujinti taikos derybas su Izraeliu.
Ahmed Qurie
Ahmed Qurie
© EPA-ELTA
"Raginame Izraelio vyriausybę išvesti savo pajėgas iš mūsų miestų ir kaimų, kad mes galėtume surengti teisingus ir laisvus rinkimus, - sakydamas kalbą palestiniečių parlamente pažymėjo A.Qurie. - Rinkimai turėtų būti surengti ne vėliau, kaip birželį".

A.Qurie paragino Izraelį bei palestiniečius nutraukti veiksmus prieš taikius gyventojus ir kartu siekti abipusio ugnies nutraukimo.

"Nuoširdžiai tiesiu jums ranką, kad pradėtume rimtus ir skubius veiksmus dėl abipusio ugnies nutraukimo kraujo liejimui ir smurtui sustabdyti", - sakė A.Qurie parlamentui, kuris rengiasi balsuoti dėl jo naujojo ministrų kabineto.

A.Qurie sakė raginąs "palestiniečių liaudį ir visas palestiniečių pajėgas bei frakcijas nutraukti bet kokį abipusį smurtą" pagal JAV paremtą taikos "kelio gairių" planą, kuris numato pažaboti kovotojus.

Jis taip pat paragino surengti tarptautinę konferenciją, kuri parengtų galutinį Izraelio ir palestiniečių taikos susitarimą.

"Raginame konflikto šalis, pirmiausia - Ketvertą, surengti jų prižiūrimą tarptautinę konferenciją galutiniam konflikto sprendimui, kuris būtų paremtas prezidento (George'o W.) Busho (Džordžo V.Bušo) vizija dėl dviejų valstybių, surasti", - sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.