aA
Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) jau po mėnesio gali turėti nuolatinį vadovą - antradienį Pretendentų į teisėjus atrankos komisija nusprendė, kad šiam postui labiausiai yra tinkamas šiuo metu teismui laikinai vadovaujantis teisėjas Ričardas Piličiauskas.
Ričardas Piličiauskas                     LVAT nuotr.
Ričardas Piličiauskas LVAT nuotr.

Vadovauti LVAT siekė keturi šiame teisme dirbantys teisėjai. Geriausiai buvo įvertintas R. Piličiauskas, antras liko Arūnas Sutkevičius, trečias – Dainius Raižys, ketvirtas – Artūras Drigotas.

Atrankos komisiją sudarė keturi visuomenės atstovai ir du teisėjai. Tiesa, į šios komisijos sudėtį įeina ir atrankoje dalyvavęs D. Raižys, bet jis nuo vertinimų nusišalino – jis pats dalyvavo atrankoje.

Pasak prezidentės patarėjo teisės klausimais Ernesto Rimšelio, gavusi Atrankos komisijos išvadas šalies vadovė turėtų susitikti su visais pretendentais. Be to, bus kreipiamasi į specialiąsias tarnybas, kurių bus prašoma informacijos apie teisėjus.

LVAT pirmininko kandidatūra prezidentė turėtų pasirinkti iki gegužės pabaigos – tada bus prašoma Teisėjų tarybos pritarimo.

LVAT vadovo neturi nuo praėjusių metų lapkričio vidurio, kai baigėsi tuomečio pirmininko Virginijaus Valančiaus kadencija.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.