aA
Šri Lankos premjeras ir prezidentė trečiadienį susitiko pirmą kartą nuo to laiko, kai jų kova dėl valdžios virto politine krize, tačiau nei vienas, nei kitas neatrodė pasirengęs kompromisui, kuris leistų atnaujinti taikos derybas su tamilų sukilėliais.
Chandrika Kumaratunga
Chandrika Kumaratunga
© EPA-ELTA
Tai buvo pirmasis jų susitikimas nuo lapkričio 4 dienos, kai prezidentė Chandrika Kumaratunga (Čandrika Kumaratunga) atleido tris ministrus ir iki lapkričio 19-osios sustabdė parlamento darbą. Tuo metu premjeras Ranilas Wickremesinghe (Ranilas Vikremesinghė) buvo išvykęs į Vašingtoną.

Abu jie pažįstami nuo vaikystės ir priklauso politinėms dinastijoms, kurios dalijosi valdžia, tačiau jau daug metų yra priešininkai.

Ch.Kumaratunga, kuri yra išrinkta atskirai nuo premjero, ministrus atleido ir parlamento darbą sustabdė dėl to, kad manė, jog R.Wickremesinghe daro pernelyg daug nuolaidų sukilėliams ir taip kelia pavojų šalies saugumui.

Po to ji pasiūlė suformuoti "nacionalinės vienybės vyriausybę". R.Wickremesinghe į tai atsakė pareikšdamas, kad ji turi grąžinti į postus atleistus ministrus arba pati imtis užduoties pasiekti taiką po du dešimtmečius trunkančio karo, kuris pareikalavo 64 tūkst. žmonių gyvybių ir pakenkė šalies ekonomikai.

Pustrečios valandos užtrukęs "susitikimas vyko gerai", sakė jame dalyvavęs premjero sekretorius Bradmanas Weerakoonas (Bradmanas Virakunas).

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.