aA
Kai kurie Seimo nariai, gaunantys tūkstančius litų iš biudžeto asmeniniam transportui, naudojasi ir parlamento garažo paslaugomis. Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos narys Stanislovas Giedraitis parlamentui priklausančiu automobiliu su vairuotoju praėjusią savaitę buvo išvykęs į savo tėvoniją - Mažeikius, rašo "Lietuvos rytas".
Stanislovas Giedraitis
Stanislovas Giedraitis
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

Seimo garažo vadovas Česlovas Selemonas patvirtino, kad automobilį su vairuotoju užsakė Socialdemokratų partijos frakcija, taigi ji greičiausiai ir sumokės už šią kelionę.

S.Giedraitis už lėšas parlamentinei veiklai nesinuomoja automobilio, bet savo ataskaitose Seimo kanceliarijai ir etikos sargams politikas nurodo, kad didžiąją šių pinigų dalį išleidžia asmeninio automobilio priežiūrai.

Per pastaruosius devynis mėnesius S.Giedraitis savo automobilio techninei priežiūrai, degalams, tepalams išleido daugiau kaip 17 tūkst. litų.

S.Giedraitis tikino, kad minėta kelionė į Mažeikius - išimtis, nes ten jis kiekvieną savaitę esą važinėja nuosavu transportu.

Politikas aiškino, kad dabar jo automobiliams, kurių turi kelis, neva yra kažkas nutikę, tad jis negali jais naudotis.

Socialdemokratas ėmė skųstis, kad nebeišgali važinėti į savo apygardą, esančią toli nuo Vilniaus: "Baigėsi tos mano lėšos, nebeužtenka tiek pinigų, kiek gauname iš biudžeto, reikia primokėti iš savų. Net nežinau, ką daryti - gal imsiu kokią paskolą iš banko."

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.