aA
Antradienį į Seimo plenarinį posėdį kviečiamas laikinai generalinio prokuroro pareigas einantis Raimondas Petrauskas. Parlamentarai jį kviečiasi dėl praėjusią savaitę negyvo Kaune rasto Drąsiaus Kedžio mirties aplinkybių.
Drąsius Kedys
Drąsius Kedys
© TV3

Iškviesti generalinį prokurorą į Seimą praėjusį ketvirtadienį pasiūlė partijos "Tvarka ir teisingumas" frakcijos narys Julius Veselka.

Anot jo, Generalinės prokuratūros vadovas turėtų ateiti ir paaiškinti, kodėl vėl "prokuratūros darbas viešai blogai atrodo". "Tiesiog žemina valstybės darbą", - piktinosi parlamentaras.

Tokią reakciją sukėlė praėjusį antradienį D.Kedžio artimųjų Kauno morge atpažinti palaikai. Balandžio 17 dieną prie Kauno rastas kūnas keletą dienų morge gulėjo kaip neatpažintas.

Raimondas Petrauskas
Raimondas Petrauskas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ruožtu pirmadienį, susitikusi su laikinuoju generaliniu prokuroru R.Petrausku bei generaliniu policijos komisaru Vizgirdu Telyčėnu, paragino pareigūnus kuo viešiau, atviriau, profesionaliau ir nešališkiau tirti Kauno įvykių bylas ir pateikti visuomenei išsamius atsakymus.

D.Grybauskaitė paragino informuoti visuomenę, kaip buvo vykdoma pagrindinio įtariamojo dėl dviejų nužudymų Kaune Drąsiaus Kedžio paieška ir tiriama jo mirties priežastis.

Lietuvos visuomenėje netyla aistros dėl Kauno pedofilijos bylos, kuri, manoma, lėmė dviejų žmonių nužudymą pernai spalį. Pagrindinis įtariamasis žmogžudystėmis šioje byloje D.Kedys balandžio 17 dieną buvo rastas negyvas Kauno rajone. Ekspertai nustatė, kad jo mirtis buvo nesmurtinė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.