aA
Šeštadienį palaidoto Drąsiaus Kedžio draugas Albertas Žilius, viešai pareiškęs, kad jam būtų garbė nušauti Andrių Ūsą, klimpsta į dar vieną bylą. Teisėsaugos pareigūnai iškart pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo nužudyti, rašo „Lietuvos rytas“.
Albertas Žilius
Albertas Žilius
© LNK

„Prie tos dvigubos žmogžudystės (teisėjo Jono Furmanavičiaus ir D.Kedžio buvusios sugyventinės Laimutės Stankūnaitės sesers Violetos Naruševičienės. – Red.) aš tikrai neprisidėjau. Būtų reikėję, būčiau ir prisidėjęs, nes būčiau padaręs garbingą reikalą. Būčiau ėmęs ir nušovęs tą A.Ūsą. Jį reikia gyvą užkasti, kol neįvyko kita tragedija“, – praėjusį ketvirtadienį žurnalistams išbėrė juodkrantiškis A.Žilius.

Tuo metu jis buvo ką tik išleistas iš Kauno areštinės. Bedarbis iš Juodkrantės yra įtariamas bendrininkavimu Kauno žudynių byloje.

Sužinojęs, ką A.Žilius kalbėjo apie jį, A.Ūsas tą pačią dieną kreipėsi į teisėsaugą. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. A.Žiliui gresia iki 2 metų nelaisvės.

Šiomis dienomis A.Ūsą ir A.Žilių planuojama apklausti Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate.

Po to paaiškės, ar bus pareikšti įtarimai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.