aA
Pirmadienį vakare, kaip pranešė Rusijos žurnalistų sąjunga, buvo žiauriai sumuštas laikraščio "Russkij Kurjer" vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas, garsus žurnalistas Otto Lacis (Otas Lacis). Jis guli ligoninėje, jam sutrenktos smegenys.
Pasakojama, kad, grįžęs namo automobiliu, jis ėjo prie laiptinės ir gavo staigų smūgį į veidą. O. Lacis prarado sąmonę. Užpuolikai pasiėmė jo pinigus, mobilųjį telefoną. Pradinė versija - užpulta siekiant apiplėšti.

Sąjunga apie šią nelaimę sužinojo iš laikraščio generalinio direktoriaus Igorio Jakovenkos.

"Russkij Kurjer" vyriausiasis redaktorius yra Igoris Golembijovskis. Į šį laikraštį jis perėjo kartu su visais bendradarbiais iš laikraščio "Novyje Izvestija", nes jį iš darbo tada atleido akcininkai. Ir aname laikraštyje O.Lacis buvo vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas.

69 metų žurnalistas O. Lacis - Maskvos universiteto auklėtinis, dirbęs įvairiuose leidiniuose - nuo bendradarbio laikraštyje Sachalino "Sovetskij Sachalin" iki žurnalo "Kommunist" vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojo, politinio apžvalgininko.

Komunistas buvo nuo 1958 iki 1991 metų. 1975 metais buvo išmestas iš darbo žurnale "Problemy mira i socializma" už "antipartines pažiūras", o iš tikrųjų - už rankraštį apie Stalino laikus. Tada rankraštį KGB atėmė, bet vėliau (1990 metais) šis veikalas buvo išleistas pavadinimu "Perelom" ("Lūžis").

Po to jį Maskvos komunistai buvo iškėlę į TSKP Centro komitetą. Nuo 1993 iki 1996 metų jis buvo Rusijos prezidento tarybos narys, bet pasitraukė iš jos protestuodamas prieš karą Čečėnijoje.

O. Lacis - kelių žurnalistinių premijų laureatas, geriausias 1996 metų Rusijos žurnalistas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.