aA
Irako gyventojai sirgs įvairiomis ligomis, - ir fizinėmis, ir psichikos, - daug "metų, o gal ir per kelių kartų gyvenimą", dėl blogų sąlygų, nesiliaujančių smurto aktų ir sugriautos sveikatos apsaugos sistemos, - tokias išvadas galima daryti remiantis antradienį medicinos labdaros organizacijos "Medact" paskelbtos ataskaitos duomenimis.
Irakiečiams dalinamas vanduo
Irakiečiams dalinamas vanduo
© EPA-ELTA
Londone įsikūrusios organizacijos 16 puslapių ataskaitoje taip pat sakoma, kad dėl teisėtumo, teisėtvarkos ir saugumo garantijų ignoravimo, taip pat dėl šalies infrastruktūrai padarytos žalos labiausiai kenčia moterys ir vaikai.

"Geriamojo vandens ribojimas, skurdas, pusbadžiavimas ir komunalinių paslaugų, įskaitant ir sveikatos apsaugos srityje, neteikimas neigiamai veikia Irako gyventojų sveikatą", - sakė viena iš ataskaitos autorių daktarė Sabya Farooq (Sabija Faruk).

Irako problemas dar labiau komplikuoja aplinkos tarša, sakoma ataskaitoje.

"Irake daug minų, kurios žudo žmones. Per šalies bombardavimus nesprogę sviediniai detonuoja ir luošina civilius gyventojus, ypač vaikus, kuriuos vilioja ryški bombų spalva", - sakė medikė.

"Medact" ataskaitoje taip pat konstatuojama, kad tūkstančiai suluošintų vaikų "negauna reikiamo gydymo, nekalbant jau apie sudėtingas chirurgines operacijas".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.