aA
Jungtinės Tautos (JT) prognozuoja, kad 2050 metais Rusijoje gyvens nuo 71 iki 127 mln. žmonių. Tai sakoma pranešime apie žmonių potencialo raidą Rusijoje 2002-2003 metais, kuris antradienį buvo pristatytas Maskvoje.
Rusija
Rusija
Remiantis prognoze, beveik nėra jokių šansų išsaugoti dabartinį šalies gyventojų skaičių. Tikimybė, kad amžiaus viduryje jų bus mažiau, negu 102,1 mln., lygi 58 procentams. Tiek pat žmonių Rusijoje gyveno ir 1950 metais.

JT prognozuoja, kad iki 2050 metų Rusijos gyventojų sumažės 28,3 procento. Greičiau negu Rusijoje gyventojų mažės Ukrainoje - 39,6 proc., Bulgarijoje - 43 proc. ir Estijoje - 46,1 proccento. Pranešime pabrėžiama, kad Estija pirmauja pasaulyje pagal gyventojų skaičiaus mažėjimą.

Rusija - ne vienintelė, kurios gyventojų pirmąją XXI amžiaus pusę mažės. Iš 228 įvairių šalių ir pasaulio teritorijų ši tendencija turėtų pasireikšti 41 valstybėje. Šiai grupei priklauso dauguma Europos šalių.

Gyventojų prieaugio tikimasi tik aštuoniose Europos valstybėse: Albanijoje, Islandijoje, Airijoje, Kipre, Liuksemburge, Norvegijoje, Turkijoje ir Prancūzijoje.

Pranešime taip pat sakoma, kad visose Europos šalyse, išskyrus Albaniją, Turkiją ir gal Airiją, spėjamas gimstamumo lygis toks žemas, kad neužtikrina gyventojų skaičiaus didėjimo. Tas pats pasakytina ir apie JAV, kur 40,2 proc. numatomo gyventojų prieaugio per 50 metų bus pasiekta intensyvios imigracijos dėka.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.