aA
Adelaidės priemiesčio restoranas, neleidęs užeiti aklam vyriškiui, nes esą jo vedlys šuo yra „gėjus“, turės sumokėti 1,5 tūkst. dolerių.
Šuo
© S.Valujevos nuotr.

Šią savaitę bylą nagrinėjantis Lygių galimybių tribunolas išgirdo, kad 57-erių Ianas Jolly į restoraną „Thai Spice“ buvo neįleistas praėjusių metų gegužę po to, kai vienas iš personalo narių jo vedlį šunį Nudge`ą esą per klaidą palaikė „šunimi gėjumi“.


Restorano savininkų Hong Hoa Thi To ir Anh Hoang Le pareiškime sakoma, kad vienas iš restorano padavėjų pasakė, jog I. Jolly partnerė Chris Lawrence pareiškė „norinti į restoraną atsivesti šunį gėjų“, rašo news.com.au.

I. Jolly ir C. Lawrence buvo neįleisti į restoraną su iškaba „šunys vedliai įleidžiami“ netgi pateikus personalui kortelę, įrodančią, jog šuo yra vedlys.

Lygių galimybių tribunolo posėdyje restoranas sutiko pateikti raštišką atsiprašymą ir lankyti lygių galimybių švietimo kursus, taip pat sumokėti vyriškiui 1,5 tūkst. dolerių.

„Personalas nuoširdžiai tikėjo, kad Nudge`as yra eilinis šuo, kuris buvo kastruotas, kad taptų šunimi gėjumi“, – teigiama pranešime iš posėdžio.

Tuo metu I. Jolly sako, kad nors yra patenkintas dėl rezultato, šis incidentas nuslopino jo entuziazmą eiti valgyti į restoranus.

Restorano atstovai komentuoti šio incidento žurnalistams nepanoro.

www.lrt.lt