aA
Prezidentas Valdas Adamkus teigia nesiimantis vertinti Lietuvos užsienio politikos, nes jos dar nemato. „Aš jokių vertinimų neturiu. Jeigu tuos tam tikrus veiksmus norima pavadinti Lietuvos užsienio politika, tai aš jos dar nematau“, - į DELFI klausimą, kaip vertina dabartinę Lietuvos užsienio politiką ir prezidentės nevykimą į Gruzijos nepriklausomybės metinių minėjimo iškilmes, atsakė V. Adamkus.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Tai V.Adamkus pareiškė pirmadienį po Sapiegos ligoninės parke vykusios pagerbimo ceremonijos ir atminimo medžio sodinimo žuvusiam Lenkijos prezidentui Lechui Kaczynskiui.

Kaip jau skelbta, prezidentė Dalia Grybauskaitė atmetė Tbilisio kvietimą gegužės pabaigoje atvykti į gruzinų nepriklausomybės metinių minėjimo iškilmes. Lietuvos prezidentė D. Grybauskaitė Gruzijos vadovą Michailą Saakašvilį informavo, kad šios šalies nepriklausomybės minėjime Lietuvai atstovaus Seimo pirmininkė Irena Degutienė. Tačiau pastarosios atstovai tuomet teigė negalį patvirtinti, jog parlamento vadovė tikrai vyks į Tbilisį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.