aA
Sekmadienį, apie 16 val., Vilniuje į Šv. Jono Bosko bažnyčią Erfurto gatvėje atėjęs neblaivus vyras sutrikdė vaikų šventę – keikėsi, rėkavo, užpuolė ir sužalojo kunigą.
Girtas vilnietis koplyčioje kunigui smogė buteliu per galvą
© wikipedia nuotr.

45 metų girtas S. M. į Šv. Jono Bosko bažnyčios koplyčią atėjo apie 16 val. Tuo metu ten vyko šventė vaikams. Kaip DELFI pasakojo Šv. Jono Bosko bažnyčios klebonas Jacekas Paszenda, vyriškis buvo agresyvus, keikėsi ir rusiškai, ir lietuviškai, triukšmavo. Pagrasinę, jog iškvies policiją, chuliganą iš koplyčios išprašė vaikų tėvai.

Bet S. M. tuoj vėl sugrįžo į koplyčią. Žmonės jį vėl išprašė lauk. Bet prie durų 49 metų kunigui M. V. R. nuo jo nusisukus, S. M. iš krepšio išsitraukė alaus butelį ir juo smogė iš Lenkijos atvykusiam kunigui per galvą. Po to girtas užpuolikas išėjo.

Pasak J. Paszendos, kunigui buvo prakirsta galva, bet nesmarkiai - iškviesti greitosios pagalbos medikai sužalotojo į ligoninę nevežė, pagalbą suteikė vietoje.

Policijos patruliai įtariamąjį surado sėdintį ant šaligatvio netoli bažnyčios. Pareigūnai jį nuvežė į komisariatą. Ten buvo nustatytas S. M. girtumas – 2,28 promilės. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo (už tokį nusikaltimą gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų). Įtariamasis uždarytas į areštinę. Pirmadienį po pietų jam turėtų būti pareikšti įtarimai.

S. M. yra tris kartus teistas (paskutinįkart – 1999 metais), už administracinius teisės pažeidimus baudžiamas nuolat – kasmet po kelis kartus (už girto pasirodymą viešoje vietoje, už šiukšlinimą ir t.t.).

Klebonas J. Paszenda DELFI sakė, jog tokio įvykio šioje bažnyčioje iki šiol nėra buvę, bet policijos pagalbos kartais tekdavo šauktis ir anksčiau: yra buvę incidentų su girtais elgetomis, kurie grasinimais reikalaudavo išmaldos iš žmonių, einančių į bažnyčią.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.