aA
Kirgizijoje pirmadienio rytą maždaug 300 buvusio vidaus reikalų ministro Moldomusos Kongantijevo šalininkų ir giminaičių užtvėrė kelią Biškekas-Ošas, reikalaudami paleisti jį iš arešto.
Buvusio Kirgizijos VRM vadovo šalininkai užtvėrė kelią
© AFP/Scanpix

Kaip pranešė Kirgizijos pietuose esančios Džalal Abado srities vidaus reikalų valdyba (VRV), kelias užtvertas srities Maili Suu mieste. Prie užtverto kelio iš abiejų pusių susikaupė jau daugiau kaip 100 automobilių.

Šaltinis valdyboje nurodė, kad į M.Kongantijevo šalininkų akcijos vietą išvyko Džalal Abado srities VRV darbuotojai.

"Jeigu susirinkusieji nepaklausys milicijos argumentų ir neišsiskirstys, dėl kelio užtvėrimo bus iškelta baudžiamoji byla", - nurodė valsybos pareigūnas, pageidavęs neskelbti savo pavardės.

Tuo tarpu Biškeke maždaug 30 M.Kongantijevo šalininkų taip pat surengė akciją, reikalaudami paleisti jį iš Valstybinės nacionalinio saugumo tarnybos tyrimų izoliatoriaus, į kurį buvęs ministras buvo atvežtas pirmadienio naktį.

Kirgizijos generalinė prokuratūra pranešė, kad šiuo metu dėl buvusio ministro atliekamas tyrimas, kaltinimas jam nepateiktas.

Į Biškeką atgabentas iš Maskvos buvęs Kirgizijos vidaus reikalų ministras

Buvęs Kirgizijos vidaus reikalų ministras Modomusa Kongantijevas į Biškeką lėktuvu pirmadienio naktį atgabentas iš Maskvos, pranešė šaltiniai teisėsaugos institucijose.

Remiantis pirmine informacija, jis buvo sulaikytas Maskvoje, po to atskraidintas į Biškeką ir šiuo metu yra Valstybinės nacionalinio saugumo tarnybos (VNST) tyrimų izoliatoriuje.

Vietos žiniasklaidos priemonės pranešė, kad sulaikyti ir išsiųsti M.Kongantijevą Kirgizijos tarnyboms padėjo RF Federalinės saugumo tarnybos darbuotojai.

VNST kol kas oficialiai nekomentuoja M.Kongantijevo sulaikymo.
Buvusį Kirgizijos vidaus reikalų ministrą žiauriai sumušė opozicijos atstovai Talase balandžio 7 dieną. Patyręs sunkių kaukolės ir smegenų sužeidimų jis buvo atvežtas į Biškeką, kur buvo gydomas.

Šaltiniai buvusio ministro aplinkoje pranešė agentūrai "Interfax", kad į Maskvą M.Kongantijevas buvo atvykęs gydytis.

BNS