aA
Pietų Afrikos Respublikos prezidentas Jacobas Zuma teigia, kad paskutinio jo ŽIV tyrimo rezultatas buvo neigiamas. Jis pradėjo plataus masto konsultacijų ir tyrimų kampaniją labiausiai šios ligos paliestoje pasaulio šalyje, praneša „Daily Telegraph“.
Jacobas Zuma
Jacobas Zuma
© Reuters/Scanpix

Nors praeityje J. Zuma buvo atviras dėl AIDS tyrimų, tačiau niekada anksčiau nebuvo atskleidęs savo tyrimų rezultatų.

2006 m. teisme nagrinėjant išprievartavimo bylą, kurioje jis buvo išteisintas, J. Zuma papasakojo, kad nesisaugojo sekso su ŽIV užsikrėtusia moterimi metu, tačiau teigė, kad po to nusiprausė duše, norėdamas išvengti rizikos užsikrėsti ŽIV, vietoje to, kad naudotų prezervatyvą.

Tačiau J. Zuma teigia, kad atskleisdamas šią informaciją jis nesiekia versti kitų gyventojų daryti tą patį.

„Kiekvieno žmogaus ŽIV statusas yra privatus ir konfidencialus. Atskleisti tai yra individualus sprendimas. Mes privalome gerbti sprendimą tų žmonių, kurie pasirinko išsaugoti savo konfidencialumą, nepaisant to, ar jie užsikrėtę, ar ne“, – teigia J. Zuma.

Kampanijos metu tikimasi patikrinti 15 milijonų žmonių iki 2011 m. birželio mėn. pabaigos. Jos tikslas – tiekti vaistus nuo AIDS 80 proc. Pietų Afrikos Respublikos gyventojų, kuriems reikalingas gydymas. JT apskaičiavimu, 5,7 mln. iš 48 milijonų Pietų Afrikos gyventojų yra užsikrėtę ŽIV.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.