aA
Smurtinių konfliktų krečiamame Indijos Kašmyre žuvo dar vienuolika separatistų islamistų ir trys civiliai asmenys, antradienį pranešė policija. Naktį iš pirmadienio į antradienį trys sukilėliai ir du civiliai asmenys, tarp jų viena moteris, žuvo per susišaudymą vienoje gyvenvietėje, esančioje maždaug 60 km į šiaurę nuo vasaros sostinės Šrinagaro, sakė policija.
Kašmyro žemėlapis
Kašmyro žemėlapis
Dar trys sukilėliai antradienį buvo nukauti pasienio Kririo gyvenvietėje Radžurio rajone, esančiame 180 km į vakarus nuo žiemos sostinės Džamu. Pasak policijos, jie buvo nušauti, kai mėgino prasmukti į Indijos valdomą Kašmyro dalį.

Kiti trys kovotojai nuo Indijos karių ugnies antradienį žuvo pietinės Dodos apygardos Kištvaro rajone. Be to, dar du kovotojai pirmadienio vakarą buvo nukauti ir pietinėje Punčo apygardoje.

Policijos atstovas spaudai pažymėjo, kad įtariami separatistai Haripario gyvenvietėje netoli Tralo miesto, esančio 40 km į pietus nuo Šrinagaro, taip pat nušovė taikų gyventoją.

Indijos saugumo pajėgų duomenimis, sukilimas Kašmyro valstijoje jau nusinešė 39 500 žmonių gyvybių, nors patys separatistai ir Pakistanas teigia, kad aukų skaičius yra didesnis ir siekia nuo 80 iki 100 tūkstančių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.