aA
„Nebijokite!“ – taip kitus politikus duoti atkirtį prezidentei Daliai Grybauskaitei ragina vienas Permainų koalicijos lyderių Arūnas Valinskas, pareiškęs, kad jo partijai reikia „ne įsižeidusios bobos nuomonės, o oficialios prezidentės pozicijos“, rašo „Lietuvos rytas“.
A.Valinskas pripažįsta, jog tai buvo apgalvotas demaršas
© A.Solomino nuotr.

„Tai jokiu būdu nereiškia, kad mūsų veiksmai dėl kultūros ministro neturi racionalaus tikslo. Taip, 99 proc. buvau įsitikinęs, kad netapsiu kultūros ministru. Šio apgalvoto demaršo tikslas yra kitas – politikams ir visuomenei aiškiai parodyti, jog karalius yra nuogas ir kad, kaip rašė Williamas Shakespeare'as, „Danijos Karalystėje – ne viskas gerai“, – sako A.Valinskas.

„Juk kam nors reikia pagaliau pasakyti ir pirštu prikišamai parodyti, kad prezidentės veikla yra tik chaotiškas ir visiškai neargumentuotas galvų kapojimas – ypač teisėsaugos srityje. Tokios „veiklos“ motyvas ir tikslas – vien emocijos ir prezidentės asmeninis reitingas“, – tvirtina Prisikėlimo partijos vadovas.

DELFI primena, kad A. Valinskas prezidentės D. Grybauskaitės nuomonę dėl jo netinkamumo į kultūros ministrus pavadino „įskaudinta“ ir „bobiška“. Kiek anksčiau šalies vadovė sakė, jog A. Valinsko kandidatūros į kultūros ministrus netvirtins, nes jis neturi visuomenės pasitikėjimo.

Remiantis Konstitucija, ministrą premjero teikimu skiria ir atleidžia šalies prezidentas.

Šiuo metu kultūros ministro pareigas eina anksčiau Tautos prisikėlimo partijos į šias pareigas deleguotas R. Vilkaitis. Jo atstatydinimą inicijavo patys „prisikėlėliai“. Vienintelis viešai išsakytas argumentas – nepakankamas bendravimas su partija ir jos frakcija.

Viešai paskelbta, kad premjeras Andrius Kubilius po A. Valinsko išsišokimo neketina teikti jo kandidatūros į kultūros ministrus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.