aA
Liberalų ir centro sąjungos vadovai pasigenda Prezidento Rolando Pakso atsakymų į pagrindinius klausimus, kurie jau savaitę mirga žiniasklaidoje, ir kaltina jį išsisukinėjimu. "Arba jis kalba ne ta kalba, arba tiesiog tyčiojasi iš Lietuvos žmonių", mano Liberalų ir centro frakcijos Seime seniūnas Eligijus Masiulis.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis
© ELTA
Komentuodamas pastarąją Prezidento kalbą, E. Masiulis teigė pasigendąs joje aiškaus atsiribojimo nuo dosniausio R. Pakso rinkimų kampanijos rėmėjo - verslininko Jurijaus Borisovo. Spaudos konferencijoje Seime antradienį E. Masiulis tvirtino neišgirdęs Prezidento kalboje nei J. Borisovo įvertinimo, nei konkrečių sprendimų dėl keitimų Prezidento patarėjų komandoje.

"Neišgirdome tiksliai ir aiškiai, ar Prezidentas prisiima atsakomybę dėl to, kas žinoma iš įrašytų telefoninių pokalbių apie jo patarėjų sąsajas su užsienio nusikaltėliais", pažymėjo E. Masiulis.

Jo žodžiais, patyčios, grasinimai ir keiksmai J. Borisovo kalbose įžeidė ir papiktino Lietuvos žmones, bet ne patį Prezidentą. "Ar ponas Paksas jau visiškai prarado savigarbą ir orumą?" - stebėjosi liberalcentristas.

Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinio direktoriaus Mečio Laurinkaus kvietimą pokalbio pas Prezidentą dabartinėmis aplinkybėmis, kai vyksta specialiosios Seimo komisijos tyrimas, E. Masiulis vertina kaip galimą spaudimo priemonę VSD vadovui. "R. Paksas turėjo daug galimybių kalbėtis su M. Laurinkumi iki skandalo, bet tokio poreikio nejautė".

Spaudos konferencijoje kalbėjęs Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Artūras Zuokas sakė gerai pažįstąs ir teigiamai vertinąs į Prezidento patarėjus siūlomo JAV lietuvio Lino Kojelio kandidatūrą. Kaip ELTA jau pranešė, tikimasi, kad artimiausiu metu L. Kojelis atvyks į Lietuvą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.